Obavijesti

News

Komentari 42

Maras im poručio: 'Neka se oni pozabave stvarnim problemima

Maras im poručio: 'Neka se oni  pozabave stvarnim problemima
1

Gordan Maras pozvao je premijera da umjesto vraćanja u prošlost počne rješavati stvarne probleme, a to su škole, koje nisu spremne za početak nastave i zagrebački potres, koji je u očaj bacio desetke tisuća sugrađana

VIDEO

Od potresa, koji je 22. ožujka pogodio Zagreb, prošlo je više od 40 dana, 14.000 osoba je prijavilo štetu, no zakona o sanaciji potresa nema, a 25 školskih objekata je oštećeno, rekao je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras na konferenciji za novinare održanoj ispred oštećene Gornjogradske gimnazije.

Zatražio je da se što prije krene u obnovu Zagreba, nad čime država treba preuzeti patronat, dok je Plenkoviću poručio da osim sakralnih objekata obiđe i zagrebačke škole i bolnice.

Maras kaže da on kao roditelj neće svoju djecu pustiti u školu, gdje bi nastava prema planu popuštanja epidemioloških mjera trebala početi 11. svibnja, jer ni država niti Grad nisu zajamčili da će djeca u školama biti sigurna, što zbog koronavirusa, što zbog posljedica potresa.

"Plenkoviću i predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću preporučujem da se pozabave stvarnim problemima", rekao je Maras, umjesto da se bave provokacijama i simbolima koji vraćaju u prošlost.

Tajnica gradskog SDP-a Tanja Djaković tvrdi da ni jedna škola u Hrvatskoj ne može zadovoljiti preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite, pa bi bilo dobro da pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić objasni svoju najavu da će zagrebačke škole biti spremne za nastavu.

Djaković kaže i da se u školama od veljače kasni sa isplatama subvencija za prehranu, kao i za materijalne troškove kojima se financiraju higijenske potrepštine.

Predsjednik Savjeta za visoko obrazovanje, znanost i inovacije SDP-a Emil Tafra rekao je da će problem s nastavom imati i visokoškolske ustanove zbog potresa, smještaja studenata, organizacije prostora i dezinfekcije uređaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.