News

Komentari 5

Marine Le Pen poslala jasnu poruku, pristaše oduševljeno skandirale: "Pobijedit ćemo"

Marine Le Pen poslala jasnu poruku, pristaše oduševljeno skandirale: "Pobijedit ćemo"

Le Pen, koja je također bila kandidatkinja na dvama prethodnim predsjedničkim izborima, popularnija je nego ikad, nakon što je uspješno ublažila svoj imidž i svoju kampanju usmjerila na rastuće životne troškove

Došlo je vrijeme da se Francuskom vlada drugačije, poručila je krajnje desna predsjednička kandidatkinja Marine Le Pen na predizbornom skupu u četvrtak, uz česte prekide oduševljene gomile koja je skandirala: "Pobijedit ćemo".

Samo deset dana prije drugog kruga predsjedničkih izbora ankete pokazuju da trenutni predsjednik Emmanuel Macron ima neznatnu prednost ispred Le Pen.

Pobjednik je neizvjestan, a okupljenih nekoliko tisuća pristaša Marine Le Pen u južnom gradu Avignonu samouvjereno su uzvikivali: "Predsjednica Marine" i mahali francuskim zastavama.

- Predlažemo istinski alternativni projekt- kazala je Le Pen.

- Na ovim se izborima elita bori protiv naroda- dodala je, apeliravši na građane da joj pomognu kako bi se borila protiv "istrošenog sustava".

- Poručujem izbornim apstinentima: dođite i glasajte. Ako će narod glasati, narod će i pobijediti- poručila je Le Pen.

Le Pen, koja je također bila kandidatkinja na dvama prethodnim predsjedničkim izborima, popularnija je nego ikad, nakon što je uspješno ublažila svoj imidž i svoju kampanju usmjerila na rastuće životne troškove.

Nije odustala od temelja svoje anti-imigrantske i euroskeptične platforme, ali joj to na ovim izborima nije u fokusu.

Uoči njezina govora, Brigitte Bertrand koja je došla na skup rekla je da glasa za Le Pen po treći put i da je entuzijastičnija po tom pitanju nego ikad.

- Sviđa mi se njezina politika- rekla je.

Le Pen je jako popularna u dijelovima južne Francuske, ali ima i dosta protivnika.

U povijesnom gradu Avignonu, koji je bio papinsko sjedište u 14. stoljeću, umirovljenica Paulette Chareyle nije sudjelovala na spomenutom skupu.

- Ne volim njene ideje. Neću za nju glasati- kazala je Chareyle, dodavši kako smatra da je ublaženi imidž Marine Le Pen "manipulacija za nametanje vrlo tvrde krajnje desnice".

 

 

Najčitaniji članci