Obavijesti

News

Komentari 146

Mario nema još puno vremena: Teško mi je, ali se ne predajem

Mario nema još puno vremena: Teško mi je, ali se ne predajem
5

Mario Kostanjevec (34) boluje od akutne limfoblastične leukemije. U Hrvatskoj lijeka nema, a jedina nada mu je liječenje u inozemstvu koje će koštati i do 200.000 eura

VIDEO

Mario Kostanjevec (34) boluje od akutne limfoblastične leukemije. Iste one od koje je bolovala i mala Nora Šitum. Za njega u Hrvatskoj više nema lijeka. Njegovi liječnici na Rebru napravili su sve.

- Teško mi je, ali se ne predajem. Za mene u Hrvatskoj više nema mogućnosti liječenja. Sve što mi preostaje jest priključiti se nekom od eksperimentalnih liječenja u inozemstvu i znati da sam pokušao sve – rekao nam je Mario kojemu je prošle godine dijagnosticiran najteži oblik leukemije.

Mariju su transplantirali bratovu koštanu srž

Vrhunski tim liječnika pod vodstvom doktora Vrhovca liječio je Maria više od godinu dana na Rebru. Nakon što je nebrojeno puta primio kemoterapiju, Maria su hematolozi obradovali s vješću da mu je mlađi brat Marko (32) savršeni donor koštane srži. 

- Vjerojatnost da bolesniku odgovara koštana srž krvnog brata ili sestre je samo 25%. Nisam mogao vjerovati da mi vlastiti brat odgovora – kazao je Mario kojemu su u 11. mjesecu prošle godine transplantirali koštanu srž brata.

- Osjećao sam se sjajno nakon transplantacije. Čak se i krvna slika popravila. Mislio sam da je konačno sve gotovo i da je noćnoj mori došao kraj – povjerio nam je Mario te dodao kako mu se svijet ponovno srušio u drugom mjesecu kada su mu doktori, nakon svih obavljenih pretraga, obznanili da mu se nažalost, opaka bolest vratila. Njegovo tijelo nije prihvatilo bratovu koštanu srž, a krvna slika mu je ponovno bila loša. Kemoterapije, odnosno protokoli kojima su ga tada liječili više nisu bili dovoljni, no u tom trenutku to je bilo sve što su mogli učiniti.

Liječenje će koštati i do 200.000 eura

- Nismo željeli prihvatiti taj odgovor. Borit ćemo se do kraja. Već smo proučili nekoliko metoda liječenja u inozemstvu i dvije od njih su dosta realne – rekao nam je Krešo, Marijev prijatelj te dodao da su im jedina šansa liječenje u Würzburgu kraj Frankfurta ili u New Yorku.

- Kontaktirali smo i jednu i drugu kliniku prije dva tjedna, te im poslali dokumentaciju. Sad čekamo odgovor – kazao je Krešo, te nam povjerio da se nadaju liječenju u Njemačkoj.

- Liječnici trenutno rade na eksperimentalnom lijeku koji je u fazi kliničkog ispitivanja. Lijek je do sada pokazao vrlo dobre rezultate. No, treba nam novac. Sve je to jako skupo – kaže Krešo koji procjenjuje da će za liječenje njegovog prijatelja trebati skupiti i do 200 tisuća eura.

Humanitarna akcija 'Kosta nema predaje'

- Nemam puno vremena. Vrijeme je to koje mi igra glavnu ulogu jer moju bolest zovu galopirajućom – kaže nam vidno iscrpljeni Zagrepčanin za kojeg je organizirana humanitarna akcija "Kosta nema predaje". 

Akciji su se pridružili i nogometaši GNK Dinama koji su od prodaje ulaznica za finale Kupa Hrvatske s NK Rijeka donirali dio prihoda. Akciju "Kosta nema predaje" može se podržati i slanjem SMS poruke s ključnom riječi "nema predaje" na broj 647 647. Cijena sms poruke iznosi 6, 20 kuna s PDV-om.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...