Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
97 komentara

Gotovina: Okrenimo se sada budućnosti, rat je povijest

Imali smo ratnu Oluju, a ovo je bila pravna Oluja. Ali, rat pripada povijesti, okrenimo se budućnosti svi zajedno, rekao je Gotovina na što je dobio ogroman pljesak

Robert Anić/Pixsell
Foto: Robert Anić/Pixsell
97 komentara

Nakon što su sletjeli na Pleso, hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač stigli su na trg bana Josipa Jelačića gdje ih je dočekalo oko 100.000 ljudi.  Ni Markač ni Gotovina nisu uspjeli suspregnuti suze kada su se popeli na pozornicu.

- Sretni smo da smo večeras svi zajedno, ovo je naša zajednička pobjeda. Imali smo ratnu Oluju,a ovo je bila pravna Oluja. Ali, rat pripada povijesti, okrenimo se budućnosti svi zajedno - rekao je Gotovina na što je dobio ogroman pljesak i skandiranje. 

Gotovina se zatim zahvalio institucijama hrvatske države koje su bile s njima sve ovo vrijeme, što je dočekano s velikim zvižducima. 

- Zahvalan sam i instituciji predsjednika Republike,  predsjedniku Vlade, ministru obrane, pravosuđa i posebno hrvatskom veleposlanstvu u Den Haagu koje je cijelo vrijeme bilo s njima i pružalo im podršku. 

- Budućnost je pred nama, u našim rukama, i mi smo svi zajedno. Hvala vam i sretno - zaključio je Gotovina. 

Nakon njega, masi se obratio i Markač. 

- Pvo moram zahvaliti svima vama koji ste bili uz nas kada nam je bilo najteže. U srcu uvijek sam nosio svoju Domovinu, a domovina ste svi vi. Znao sam da nisam sam, i bilo mi je puno lakše. Znao sam da nije bilo zločinačkog poduhvata, i da smo časno oslobodili svoju domovinu. Sretan sam da će u budućnosti svaki Hrvat i njegovi nasljednici bilo gdje u svijetu reći: Imamo svoju domovinu i oslobodili smo je bez ikakve mrlje - rekao je Markač. 

- U ratu smo izvojevali prekrasnu pobjedu koja ulazi u svjetske anale vojnih pobjeda. Tu će pobjedu izučavati, ali od sada bez ikakve mrlje. Hrvatska je slobodna, Hrvatska je stvorila časnu vojnu silu koja je pobijedila agresora i izborila svoju slobodu. Neka se ljudi dive ljepotama naše zemlje. Zahvaljujem svima kojima su bili uz nas i u domovini i izvan nje. Duboko od srca veliko vam hvala, živio hrvatski narod i domovina, zauvijek - rekao je Markač.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message