Obavijesti

News

Komentari 935

Markić: Vlada želi zaobići ono što smo rekli na referendumu

Markić: Vlada želi zaobići ono što smo rekli na referendumu
1

Većina građana nije glasala samo za to da u Ustav uđe definicija braka kao zajednica žene i muškarca, već i za sva prava koja imaju, istaknula je Markić

VIDEO

Čelnica inicijative "U ime obitelji", Željka Markić, kazala je kako većina građana na referendumu nije glasala samo za to da u Ustav uđe definicija braka kao zajednica žene i muškarca, već i da prava koja proizlaze iz braka budu vezana za zajednicu žene i muškarca. 

Prema prijedlogu Zakona o životnom partnerstvu, o kojem će Vlada 6. prosinca odlučivati, istospolne zajednice ne mogu posvajati djecu, ali ako s njima živi dijete kojem je jedan od partnera biološki roditelj, onda drugi partner ima pravo suodlučivati o svim pitanjima.

Vlada želi omogućiti posvajanje djece istospolnim vezama 

- Takvi prijedlozi ustvari predstavljaju pokušaj da se zaobilaznim putem omogući posvajanje djece istospolnim vezama - kazala je Markić, piše Tportal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako vi sada pokušavate tumačiti nama, koji smo glasali 'za', da smo mi mislili samo na formu, a ne na sadržaj braka, onda nam nastavite to objašnjavati. Baš me zanima tko će vam povjerovati. Birači su vrlo jasno rekli da je brak zajednica žene i muškarca i da takvu zajednicu Ustav treba štititi, kao i ona prava koja iz te zajednice proizlaze - naglasila je Markić.

Smatra da su u krivu i mediji i ministrica Pusić i ministar Bauk, ako pokušavaju reći da bi bilo potpuno prirodno da se nameće neki drugi kriterij. 

"Svi zakoni RH trebaju biti usklađeni s Ustavom"

Odlukom većine birača od nedjelje hrvatski Ustav štiti brak kao zajednicu žene i muškarca. Svi zakoni RH trebaju biti usklađeni s Ustavom i očekujemo da će to biti i slučaj s novim zakonom koji predlaže ministar Bauk - kazala je glasnogovornica inicijative na pitanje jesu li sudjelovali u javnoj raspravi i poslali primjedbe na zakon. 

- U ovom trenutku Građanska inicijativa "U ime obitelji" posvećena je izražavanju zahvale svim sudionicima u referendumskom izjašnjavanju i analizi proteklog razdoblja - u kojoj su se mjeri političari i mediji držali preporuka Venecijanske komisije i omogućili biračima da donesu slobodnu i informiranu odluku. O svim drugim aktivnostima inicijative bit ćete pravovremeno informirani - dodala je.

Reuters promijenio navod u tekstu

Reuters je promijenio navod u svom tekstu u kojem je u nedjelju 1. prosinca objavio izjavu Željke Markić.  

Točna izjava koju je Markić dala Reuters televiziji tijekom referendumske večeri glasi: 

- Sretna sam. Željeli smo osigurati da ukoliko građani to odluče, unošenje odredbe po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca, spriječi bilo koju Vladu da mijenja sadržaj braka bez da o tome pita građane Republike Hrvatske - rekla je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 935
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji