Obavijesti

News

Komentari 935

Markić: Vlada želi zaobići ono što smo rekli na referendumu

Markić: Vlada želi zaobići ono što smo rekli na referendumu
1

Većina građana nije glasala samo za to da u Ustav uđe definicija braka kao zajednica žene i muškarca, već i za sva prava koja imaju, istaknula je Markić

VIDEO

Čelnica inicijative "U ime obitelji", Željka Markić, kazala je kako većina građana na referendumu nije glasala samo za to da u Ustav uđe definicija braka kao zajednica žene i muškarca, već i da prava koja proizlaze iz braka budu vezana za zajednicu žene i muškarca. 

Prema prijedlogu Zakona o životnom partnerstvu, o kojem će Vlada 6. prosinca odlučivati, istospolne zajednice ne mogu posvajati djecu, ali ako s njima živi dijete kojem je jedan od partnera biološki roditelj, onda drugi partner ima pravo suodlučivati o svim pitanjima.

Vlada želi omogućiti posvajanje djece istospolnim vezama 

- Takvi prijedlozi ustvari predstavljaju pokušaj da se zaobilaznim putem omogući posvajanje djece istospolnim vezama - kazala je Markić, piše Tportal.

- Ako vi sada pokušavate tumačiti nama, koji smo glasali 'za', da smo mi mislili samo na formu, a ne na sadržaj braka, onda nam nastavite to objašnjavati. Baš me zanima tko će vam povjerovati. Birači su vrlo jasno rekli da je brak zajednica žene i muškarca i da takvu zajednicu Ustav treba štititi, kao i ona prava koja iz te zajednice proizlaze - naglasila je Markić.

Smatra da su u krivu i mediji i ministrica Pusić i ministar Bauk, ako pokušavaju reći da bi bilo potpuno prirodno da se nameće neki drugi kriterij. 

"Svi zakoni RH trebaju biti usklađeni s Ustavom"

Odlukom većine birača od nedjelje hrvatski Ustav štiti brak kao zajednicu žene i muškarca. Svi zakoni RH trebaju biti usklađeni s Ustavom i očekujemo da će to biti i slučaj s novim zakonom koji predlaže ministar Bauk - kazala je glasnogovornica inicijative na pitanje jesu li sudjelovali u javnoj raspravi i poslali primjedbe na zakon. 

- U ovom trenutku Građanska inicijativa "U ime obitelji" posvećena je izražavanju zahvale svim sudionicima u referendumskom izjašnjavanju i analizi proteklog razdoblja - u kojoj su se mjeri političari i mediji držali preporuka Venecijanske komisije i omogućili biračima da donesu slobodnu i informiranu odluku. O svim drugim aktivnostima inicijative bit ćete pravovremeno informirani - dodala je.

Reuters promijenio navod u tekstu

Reuters je promijenio navod u svom tekstu u kojem je u nedjelju 1. prosinca objavio izjavu Željke Markić.  

Točna izjava koju je Markić dala Reuters televiziji tijekom referendumske večeri glasi: 

- Sretna sam. Željeli smo osigurati da ukoliko građani to odluče, unošenje odredbe po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca, spriječi bilo koju Vladu da mijenja sadržaj braka bez da o tome pita građane Republike Hrvatske - rekla je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 935
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...