Obavijesti

News

Komentari 44

'Markići obmanjuju javnost, ne plaćaju obveze državi i prijete'

'Markići obmanjuju javnost, ne plaćaju obveze državi i prijete'
9

Obitelj Ciganović i drugi poljoprivrednici odgovorili na prozivke obitelji Markić koja prosvjeduje zbog, kako kažu, nepravedne raspodjele državnog zemljišta

VIDEO

Sve što su o meni u posljednja dva tjedna izgovorila braća Markić nije točno! Niti sam im prijetio niti sam ih uopće vidio posljednjih 10 godina. Tvrde da sam dobio zemlju na račun OPG-a na kojem nemam prijavljeno nijedno grlo stoke, a pritom ne žele reći da se moj OPG ne bavi time nego proizvodnjom hrane za firmu Lactis koja proizvodi mlijeko i zapošljava 20 ljudi. Do prije nekoliko tjedana Lactis nije imao ništa zemlje, a zemlju je dobio u zakup temeljem odluke Ministarstva da svaki stočar mora imati 0,8 hektara po grlu. Eto, tako smo mi dobili 73 hektara zapuštenog zemljišta, kakvo su dobili i drugi stočari, a kakvo su Markići odbili i sada svima pričaju da su samo oni dobili zapuštenu zemlju! I, na kraju, oni su se na natječaj javili sa čak šest OPG-ova, a na samo jednom imaju prijavljenu stoku, rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare na svojoj farmi u Budrovcima Hrvoje Ciganović, jedan od najnaprednijih stočara u Đakovštini.

Davor Javorović/PIXSELL

Njega je obitelj Markić, koja je u Zagreb ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede dovela pet bikova i planirala 140 grla stoke dovesti u središte Đakova na dan otvaranja Đakovačkih vezova, optužila da mu je đakovački gradonačelnik Zoran Vinković pogodovao u natječaju, "a na njihovu štetu".

- S jedne strane imate osobu koja je, kako tvrde Markići, iskoristila veze, krivotvorila dokumente, financirala izbore Zoranu Vinkoviću i dobila 45 ha, a s druge strane su Markići koje su svi šikanirali, a dobili su 211 ha. Pa sami možete zaključiti tko je izvukao više iz toga - rekao je Hrvoje Ciganović.

Davor Javorović/PIXSELL

Ivan Vladić, svinjogojac iz Vrbice, kaže da ga je Zoran Markić namjerno udario traktorom, što je dokazano i na sudu, te da mu izbjegava platiti 15.000 kuna sudskih troškova.

- Na moju tablu zemlje su bili stavili balvan, a na radiju su rekli da sam na njih izvlačio pištolj želeći me prikazati kao nasilnika. A prava istina je da su oni nasilnici, a kao potvrda mojih riječi je upravo taj njihov zalet moćnim traktorom na moj upola slabiji traktor s namjerom da me onesposobe za rad na zemlji. Oni se prikazuju kao žrtve, a istina je drukčija. Najmlađi brat Markić se bio zaletio viličarom i stricu razbio ogradu pred kućom - priča Ivan Vladić.

Davor Javorović/PIXSELL

Ivan Dasović, koji se bavi tovom junadi u Soljaku nedaleko Strizivojne, kaže da je osmorica braće Markić nedavno došlo u pet traktora na njegovu njivu da mu "ubiju sina".

- Istjerali su me iz njive koju sam poorao i četiri puta potanjurao. Imam 90 goveda, hranim ih na četiri mjesta, jer ne mogu doći do zemlje i da napravim štalu i zaposlim dva čovjeka da rade sa mnom, sinom i snajom. A oni ni ne plaćaju obveze prema državi, evo vam podaci – Zoran duguje 147.736 kuna, Darko 141.000, a Goran Markić 138.000 kuna. Ja sam sve svoje obveze, pak, sve plaćao i unaprijed za godinu dana - priča Ivan Dasović.

Davor Javorović/PIXSELL

Mirko Kolić, svinjogojac iz Budrovaca, kaže da obitelj Markić, "tamo gdje su trebali vratiti, zemlju nisu vraćali, a kad su trebali uzeti, uzimali su silom, u tome je poanta"! Pritom ih je optužio da su mu prijetili smrću nakon što se raspitivao na koji su način došli do određenih parcela. O svemu je obavijestio policiju.

Markić odgovorio: Sve su to laži kojima štite gradonačelnika

Zoran Markić na njihove optužbe odgovara da su sve to laži kojima je cilj zaštititi gradonačelnika Zorana Vinkovića te da je jedino istina da nisu plaćali nikakve doprinose, jer "nisu imali novac, ali sad će to riješiti".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije