Obavijesti

News

Komentari 5

Marko (8): 'Bojao sam se da ne izgore mali prasci’

Marko (8): 'Bojao sam se da ne izgore mali prasci’
3

Marko Duvnjak (8) primijetio je dim, a onda i vatru na susjedovu svinjcu u Staroj Subockoj pokraj Novske. Nazvao je 93 i pomogao u spašavanju

VIDEO

Bio sam na glasovanju. Kad sam se vratio, došao je moj mali susjed i viknuo: 'Dida, gori ti svinjac’. Istrčao sam i rekao da zove nekoga. Odgovorio mi je da je već pozvao vatrogasce, rekao je Marijan Vazgeč (62), kojemu se u nedjelju zapalio svinjac. Marko Duvnjak (8), učenik drugog razreda osnovne škole u Staroj Subockoj kraj Novske, spasio je susjedu 30-ak svinja.
- Vidio sam da se nešto dimi kraj susjedova svinjca. Pomislio sam da kuha za svinje, ali dim je išao kroz crijep i vidio sam vatru. Pozvao sam vatrogasce na 93 i otišao susjedu pomoći spašavati male prasce. Nisam se uplašio vatre nego me bilo strah za prasce - prepričao nam je Marko Duvnjak.
Susjedi su došli pomoći Marijanu.
- Bilo je teško, mali su bježali i, unatoč vatri, vraćali se unutra. Hvatao sam ih po nekoliko komada odjednom. Marko i moj unuk Pavao (10) nisu se bojali vatre nego su nam, iako nejaki, pomogli spasiti svinje - kaže Marijan i dodaje da su požar najvjerojatnije izazvale dvije sijalice kojima je grijao prasce.
Vatrogasci iz Novske i Subocke stigli su s dva požarna vozila i za četiri sata ugasili plamen. Izgorjelo je oko 150 bala sijena i krovište objekta dugačkog 11 metara. Hrabrog Marka i unuka Pavla obećala je Marijanova supruga počastiti kolačima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...