Obavijesti

News

Komentari 35

Markotić pohvalila: Građani Zagreba ponašali su se za pet

Markotić pohvalila: Građani Zagreba ponašali su se za pet
1

Za sada su morale biti zatvorene dvije sobe administrativne i jedna bolesnička, a svi ostali prostori su za upotrebu, rekla je Mrkotić i tako komentirala posljedice potresa na kliniku Fran Mihaljević

VIDEO

Ravnateljica Klinike za Infektivne bolesti dr. Alemka Markotić poručila je u ponedjeljak da su se, kada je riječ o propisanim mjerama zaštite od korona virusa, građani Zagreba "danas ponašali za pet".

- Ono što se vidi je da ih je na cesti vrlo malo i u redovima drže lijepu distancu. Ja vjerujem da ćemo sada početi jedno pozitivno takmičenje koji će grad u Hrvatskoj biti najbolji u pridržavanju mjera - rekla je Markotić za Dnevnik HTV-a.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:21

Zabrinjavaju je, međutim, "pojedinačne informacije da ljudi i dalje imaju nekakva privatna sastajanja i privatna druženja".

- To što su kafići zatvoreni, onda pravimo privatno kafiće po kućama, a to ugrožava i nas i sve oko nas. Apeliram da se malo strpimo, a kava se može 'popiti' i preko interneta i telefona - poručila je Markotić.

'Potres u Zagrebu otežao je karantenu zbog korona virusa'
'Potres u Zagrebu otežao je karantenu zbog korona virusa'

Osvrnula se i na posljedice jučerašnjeg potresa na Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. "Za sada su morale biti zatvorene dvije sobe administrativne i jedna bolesnička, a svi ostali prostori su za upotrebu i naši su bolesnici mogli biti smješteni natrag u svoje sobe", istaknula je Markotić.

Zahvalila je na jučerašnjoj brzoj reakciji Vladi, ministrima Viliju Berošu i Damiru Krstičeviću te Gradu Zagrebu i Civilnoj zaštiti.

- Svi su ekspresno bili u Zaraznoj, donijeli su kontejnere, šatore - nabrajala je Markotić.

Sumamed u liječenju koronavirusa nemaju znanstvenu potvrdu

Komentirala je i medijske napise o učinkovitosti Plivinog Sumameda kao jednog od rješenja za liječenje koronavirusa.

Državni tajnik zaražen korona virusom, smješten u Varaždinu
Državni tajnik zaražen korona virusom, smješten u Varaždinu

- Sumamed je proizvod hrvatske pameti i truda. To je izvrstan lijek, od toga što djeluje na bakterije djeluje i na imunološki sustav i može djelomično modulirati imunološki sustav. U tome je njegova dodatna kvaliteta. Zadnjih se dana pojavljuju neke priče da on može pozitivno utjecati. On može djelovati antiupalno, međutim to su neka promišljanja koja za sada nemaju nikakvu stručnu i znanstvenu potvrdu. U svakom slučaju će i tu biti nekakvih dodatnih istraživanja - rekla je dr. Alemka Markotić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...