Obavijesti

News

Komentari 9

Martina (14) pala s quada, slomila rebra i bila najbrža

Martina (14) pala s quada, slomila rebra i bila najbrža
6

Martini iz okolice Samobora visoki i dugi skokovi na poligonu nisu problem. Prepreke savladava sa smiješkom. Na vožnju ju je navukao mlađi brat

VIDEO

Martina Brdarić (14) iz okolice Samobora jedna je od rijetkih djevojčica koja se voli zaprljati u blatu, a uz to “rastura” dječake u utrkama na quadu, motoru s četiri kotača. Njoj visoki i dugi skokovi na poligonu nisu problem. Sve prepreke savladava sa smiješkom. Vozi već nekoliko godina, a bila je i državna prvakinja. Na brzu vožnju navukao ju je godinu dana mlađi brat Ivan.
- Gledala sam ga te sam željela osjetiti adrenalin i brzinu o kojoj je pričao. Odbacila sam tenis koji sam prije trenirala i sjela na quad. Sad me zabavlja čak i voda koja mi uđe u čizme nakon opasne jurnjave - rekla je Martina, kojoj se u očima vidi sjaj čim čuje zvuk motora. Prije godinu dana vozila je utrku u Slavonskom Brodu i u vožnji pala s quada.
- Slomila sam četiri rebra, a tri su mi napukla. Užasno me boljelo. Na pregledu mi je liječnik rekao da moram ležati dva mjeseca, no nisam ga poslušala. Tjedan dana nakon pada sam se utrkivala u Zelini i pobijedila - govori djevojčica. Trener Kristijan Bratanić opisuje ju kao hrabru djevojčicu koja vozi sa srcem i usudi se napraviti teške trikove na stazi. Trenira najmanje dva puta na tjedan.
Martina je izabrala skup hobi. Naime, njezin quad stoji oko 70.000 kuna, a njezini roditelji moraju imati i prikolicu za prijevoz vozila na utrke i treninge. Međutim, podržavaju ju jer vide da zaista uživa. Martinin otac se ne boji za nju jer je, kaže, snažna djevojka.
- Bolja je od mnogih dječaka te time dokazuje da i žene mogu puno toga. Ponosan sam na svoju djevojčicu, iako me ponekad preplaši jer na quadu može juriti i do 70 kilometara na sat - rekao je otac Miro (38).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...