Obavijesti

News

Komentari 12

Martinje u restoranu Kaptol će vratiti sjaj zagrebačkoj kuhinji

Martinje u restoranu Kaptol će vratiti sjaj zagrebačkoj kuhinji
1

Vinar, šef kuhinje i gastro stručnjak su udružili snage kako bi blagdan Svetog Martina doveli na novu razinu. Poštedjeli su mlado vino koje će pustiti da odleži, a gosti će uživati u vrhunskim vinima...

VIDEO

Vinar Robert Naprta, gastro stručnjak Rene Bakalović i šef kuhinje hotela Westin Tomislav Hruban danima su radili kako bi spojili zagrebačku gradsku i zagorsku seljačku tradiciju i stvorili jedinstveno obilježavanje dana Svetog Martina u restoranu Kaptol. Rezultat toga je subotnja večera u pet sljedova koja će tradicionalne namirnice prikazati u sasvim novom duhu.

- Mi smo željeli tradiciju Martinja prikazati malo drukčije i ujedno podići ljestvicu. I mi imamo puricu, mlince, svinjsku koljenicu i ciklu kojima smo dali moderan duh - kazao je Naprta. Za razliku od ostalih proslava, oni su za svoju u odlučili poštedjeti mlada vina. Dali su im šansu da odstoje, a gostima će poslužiti vrhunska vina.

- Piti mlado vino na Martinje je svakako jedan od običaja, no ono još nije gotovo i tek se treba dokazati. Zato smo se odlučili za ozbiljna vina vinarije Solum i to je naša mala diverzija za Martinje - pojasnio je Naprta. 

U prvom slijedu gosti će tako dobiti dimljenu pastrvu na salati od komorača uz koju će poslužiti Solum brut nature Blanc de blancs NV LD. U drugom slijedu na tanjurima će im doći glazirani pureći zabatak punjen špinatom i mlincima. Uz njih će biti složenac od krumpira i povrća, umak od pečenja sa suhim vrganjima te Solum chardonnay sur lie iz 2015. Treća na redu je sporo pečena svinjska koljenica s garniturom od pastrnjaka, žute mrkve i cikle. Uz to će najbolje ići Solum cabernet sauvignon iz 2014. Za slatkoljupce se sprema punjena mirisna dunja s orahom i medom od kadulje te glazirani kesten na bijeloj čokoladi s narom uz Solum rose.

Za kraj će kuhari pripremiti zapečene dukate aromatizirane palente s camembertom i roquefortom i ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Uz njih ide vino Solum orange 2014. 

- Ova bi se večera u budućnosti mogla opisivati kao početak zanimljivog kulinarskog preporoda. Želimo vratiti sjaj zagrebačke kuhinje, dokazati kako ona nije izgubljena u gradskim kronikama. Uvjereni smo kako može zasjati novim sjajem, upravo u Westinu na Martinje - napisao je Bakalović u pozivu.

Cijena za to besprijekornu večer je 490 kuna po osobi, a zbog visoke potražnje svi koji žele doći moraju rezervirati termin u hotelu Westin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu