Obavijesti

News

Komentari 7

Martinje u Rijeci: Pijani upadali u kanale i bježali od policije

Martinje u Rijeci: Pijani upadali u kanale i bježali od policije

Za vrijeme pojačanog nadzora alkotestirano je i 45 vozača, od kojih je kod njih sedam utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola

VIDEO

U srijedu je na području Primorsko-goranske županije policija pojačano nadzirala promet na cestama s ciljem sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Tako je ukupno zabilježen 71 prometni prekršaj,  od kojih je 18 njih prekoračenja brzine, sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, šest nekorištenja sigurnosnog pojasa, zatim dva prekršaja korištenja mobitela u vožnji, jedan upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 37 ostalih.

Uhvatili ga pijanog za Martinje: Skrivio je prometnu i pobjegao, sad mora platiti 17.000 kuna
Uhvatili ga pijanog za Martinje: Skrivio je prometnu i pobjegao, sad mora platiti 17.000 kuna

Najveća brzina izmjerena je u 13.29 sati na autocesti A6 kod vijadukta Osojnik, a gdje se vozač osobnog vozila marke Audi A6 riječkih oznaka, kretao se u smjeru Zagreba brzinom od čak 182 kilometara na sat na mjestu gdje je ograničenje brzine svega 110. 

Za vrijeme pojačanog nadzora alkotestirano je i 45 vozača, od kojih je kod njih sedam utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola. Trojica su imala koncentraciju između 0,51 do 1,0 promila, dvojica do 1,50, jedan prešao i tu količinu, dok je rekorder večeri čak imao čak 1,87 promila. 

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja

Taj posljednji 35-godišnji vozač ulovljen je oko 23 sata jer je izazvao prometnu nesreću. Upravljajući teretnim vozilom marke Volkswagen Caddy, riječkih registracijskih oznaka iz smjera Bribira prema središtu grada, u jednom je trenutku izgubio nadzor nad vozilom, udario u zaštitnu metalnu ogradu te upao u kanal u kojem se izvode građevinski radovi. U nesreći je srećom zadobio lakše ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u KBC Rijeka.

Martinje u Istri: Vozio bicikl s 3 promila alkohola u krvi
Martinje u Istri: Vozio bicikl s 3 promila alkohola u krvi

Osim njega, policija je sinoć morala intervenirati i na ulazu u Krk oko 19.45 sati, a gdje je zaustavljen vidno alkoholizirani 64-godišnji vozač koji je odbio testiranje. Dotičnog je prvo policija pokušala zaustaviti dok je upravljao osobnim vozilom marke Ford, riječkih registracijskih oznaka, međutim on se oglušio na njihovu naredbu i nastavio vožnju usprkos zvučnim i svjetlosnim znakovima za zaustavljanje, čineći pritom više prekršaja. Vozio je  bez upaljenih svjetala i bez davanja pokazivača smjera, bez korištenja sigurnosnog pojasa i slično. No, vrlo brzo su ga policijski službenici sustigli i priveli u službene prostorije te je zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Za počinjene prekršaje predložena mu je novčana kazna u iznosu od najmanje 15.000 kuna i izricanje zabrane vožnje motornim vozilima B  kategorije u trajanju od tri mjeseca. No što će sudac odlučiti tek je za vidjeti. 

Inače tijekom srijede na prometnicama u Primorsko-goranskoj županiji dogodilo se deset prometnih nesreća, jedna je osoba lakše ozlijeđena, pa će zbog nesavjesnih vozača pojačane se mjere u prometu provodit i nadalje. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.