Obavijesti

News

Komentari 64

Mašini roditelji Eni Šarac platili 7000 eura duga za liječenje

Mašini roditelji Eni Šarac platili 7000 eura duga za liječenje
1

Roditelji Maše Lučić i Zaklada Sierra na račun bolnice u Bruxellesu uplatili su 7.727 eura duga koliko je bolnica potraživala nakon Enine uspješne operacije

VIDEO

Niti dan nakon što su roditelji osječke heroine Ene Šarac, koja je nakon 11 godina borbe pobijedila tumor na mozgu, zavapili da im je bolnica u Bruxellesu, u kojoj se u svibnju prošle godine operativnim zahvatom uspješno odstranio velik dio tumora, poslala novi račun za troškove operacije, roditelji Maše Lučić u suradnji sa Zakladom Sierra uplatili su na račun briselske bolnice 7727,98 eura i time okončali agoniju koju danima proživljavaju Ena te njezini roditelji Biserka i Đuro.

- Jutros smo saznali iz medija kako je Eni potrebno podmiriti preostale troškove liječenja, da se izbjegne ovrha. Kako smo teške trenutke prolazili s Mašom, a hrvatski građani su nam omogućili da Maša ode na neophodnu operaciju u Ameriku, osjećamo iznimnu potrebu pomoći i drugoj djeci koja su u potrebi. Iako još nismo dobili račun iz bolnice za Mašinu operaciju te ne znamo koliko će nam sredstava još biti potrebno za Mašino daljnje liječenje, i ne možemo pomoći svima, odlučili smo jednim dijelom sredstava pomoći dvoje, troje bolesne djece, kao i podmiriti Enin dug za bolničko liječenje u Bruxellesu - kažu u zajedničkom priopćenju Mašini roditelji te Zaklada Sierra. 

Objašnjavajući zašto je Ena prva kojoj su odlučili pomoći, Mašini roditelji i u Zakladi Sierra naglašavaju da ne mogu zaboraviti "Enino veliko srce kada je pomogla drugima".

- Ako bude u konačnici nedostajalo za Mašu, tu je naš Hrabri Medo koji će ponovo pokrenuti akciju - rekle su Vlatka Lučić, Mašina mama i Višnja Vranešić, upraviteljica Zaklade Sierra.

Biserka Šarac: Htjeli smo podići kredit

Prema riječima Biserke Šarac, namjeravali su dignuti kredit za otplatu zaostalih troškova liječenja u Bruxellesu, no, nepredviđeni događaji, poput Enina pada niz stepenice i loma kuka, liječenju u toplicama, unutarnje krvarenje, u potpunosti su ih odmaknuli od realizacije kredita. 

- Toliko smo zadnjih mjeseci boravili po bolnicama i toplicama, što je također trebalo platiti, da jednostavno nismo uspjeli otići do banke. A prije nekoliko dana smo dobili treću i posljednju opomenu za plaćanje preostalog duga - priča Biserka Šarac.

''Nikada nismo tražili više nego što treba za Enino liječenje''

Bolnica potražuje 7727,98 eura, a konačni rok za plaćanje je 15. rujna.

Prvotni troškovi Enine operacije u Bruxellesu trebali su biti oko 30.000 eura, no popeli su se vrlo brzo na 60.000 eura, što je obitelj Šarac šokiralo. Raznim akcijama uspjeli su skupiti 53.000 eura, ali više nisu imali. Ponudili su mogućnost da ostatak duga plate u ratama, ovisno o mogućnostima, jer radi samo Đuro, a njegova plaća je 3.500 kuna. Uspjeli su dva puta prolongirati plaćanje duga te pritom uplaćivali po 100, 200 eura, "koliko se moglo u tom trenutku".

- Niti jednog trenutka nismo zanijekali obvezu plaćanja duga, ali vjerovali smo i tražili mogućnost dogovora o načinu isplate. Ovako, stjerali su nas u slijepu ulicu i više nismo imali izlaz. Neki nam prigovaraju da stalno preko 24sata tražimo pomoć, a mi nikada nismo ni kunu više tražili od trenutne obveze koju smo tada morali platiti. Nama je zdravlje naše kćeri u prvom planu, a onima koji prigovaraju poručujem da smo 10 godina svaku kunu davali za nju. Zato nam kuća i jest pred raspadom, jer nismo mogli ništa ulagati. Za one koji sumnjaju, ne želimo ništa više od pomoći za Enu, ne tražimo novac za adaptaciju kuće, auto ili ne znam što, nama je samo i jedino Enino zdravlje u prvom planu - kaže Biserka Šarac.

Obitelj Šarac nezadovoljna je što im belgijska bolnica, unatoč opetovanim traženjima, nikada nije dostavila specifikaciju računa kako bi se vidjelo što se sve plaća. Naplatu duga je preuzela zagrebačka tvrtka Adarna koja je i poslala opomenu pred ovrhu. U međuvremenu, obitelj je morala preseliti iz svoje trošne kuće koja je počela popuštati pod velikim kišama. Cijelu zimu provest će u podstanarstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...