Obavijesti

News

Komentari 2

Maskiran upadao u dućane kod Splita, prijetio satarom i krao

Maskiran upadao u dućane kod Splita, prijetio satarom i krao

Pljačka pekarnice u Solinu propala mu je jer je zaposlenica na njega bacila kantu s vodom. Nije mu uspio ni razbojnički prepad u trgovinu u Konsjkom jer se preplašena radnica zaključala u skladište

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je zbog razbojništava optužnicu protiv muškarca (21) i dvojice 27-godišnjaka. Terete ih da su 9. svibnja 2020. u 23.30 sati došli do benzinske postaje u Konjskom te je  najmlađi maskiran kapuljačom preko glave, maramom preko lica i s rukavicama na rukama ušao u postaju i s plastičnim pištoljem u ruci uperenim prema zaposlenicama zatražio da mu predaju sve ispod pulta. Prestrašene žene u vrećicu su mu stavile 12.789 kuna i predale mu vrećicu. Za to su vrijeme  dvojica 27-godišnjaka čekali u blizini benzinske postaje i pazili da netko ne naiđe. Nakon što je lupež izašao s plijenom udaljili su se s mjesta događaja.

Prvookrivljenika terete i da je 14. ožujka 2019. u 2,45 sati sa satarom u ruci došao do kioska u Solinu te maskiran kapuljačom preko glave, crnom maramom preko lica i s rukavicama na rukama ušao u kiosk. Potom je prijeteći satarom od zaposlenice zatražio novac i bacio joj vrećicu. Radnica je odbila naređenje nakon čega je razbojnik  satarom udario pult i ponovno zatražio novac te mu je preplašena žena u vrećicu stavila 1500 kuna nakon čega se tat udaljio s mjesta događaja.

Četiri dana kasnije isti modus operandi primijenio je i u trgovini u Kaštel Sućurcu.U 19.15 sati maskiran je ušao u  trgovinu i prijeteći satarom od zaposlenice zatražio novac. Bacio joj je vrećicu u koju je stavila 3000 kuna dnevnog utrška s kojim se udaljio. Tijekom ožujka 2019. na isti način opljačkao je i trgovinu u Klisu. Pljačkaški pohod u trgovini Konjskom nije mu uspio jer je nakon što joj je zaprijetio satarom prestrašena zaposlenica pobjegla u skladište, a okrivljenik izašao bez plijena. 

Upao u trgovinu, zaposlenici je prijetio satarom i ukrao novac
Upao u trgovinu, zaposlenici je prijetio satarom i ukrao novac

Neslavno je propao i pokušaj pljačke od 26. ožujka 2019. u 23.25 sati. Maskiran i sa satarom u rukama upao je u pekarnicu u Solinu  i zatražio novac. No zaposlenica je na njega bacila plastičnu kantu s vodom nakon čega se razbojnik udaljio a da nije ništa ukrao.

Optužno vijeće Županijskog suda u Splitu produljilo je razbojniku sa satarom istražni zatvor zbog kako boravkom na slobodi ne bi mogao počiniti ista ili slična kaznena djela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca