Obavijesti

News

Komentari 3

Na Krčki most mogu osobna vozila, ne voze trajekti na Rab

Na Krčki most mogu osobna vozila, ne voze trajekti na Rab
1

Zbog bure Krčkim mostom i Jadranskom magistralom između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle

VIDEO

Zbog jake bure dionica autoceste A1 Zagreb-Split između Maslenice i Gornje Ploče otvorena je samo za osobna vozila dok ostala vozila koja se kreću tom dionicom moraju voziti obilazno preko Gornja Ploče, Udbine, Gračaca i Obrovca i obrnuto. Kako ne bi bilo da bura uzrokuje probleme samo na Maslenici i na Krčkom mostu vrijede iste zabrane. Naime, zbog jake bure mostom i dionicom Jadranske magistrale između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Od Karlobaga pa prema Svetoj Mariji Magdaleni toj su zabrani pridružena i dostavna vozila s natkrivenim teretnim prostorom, javlja HAK.

Jak vjetar, kao i sinoć, otežava vožnju na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, a zbog odrona na državnoj cesti D1 kod Koranskog mosta, vozi se naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Pojačan je promet na ulasku na autocesti A1 u Lučkom, a u koloni i usporeno vozi se na cijeloj dionici od Zagreba do Bosiljeva. Povremeno je gušći promet i na Istarskom ipsilonu te duž jadranske magistrale, kao i na riječkoj obilaznici i Krčkom mostu. Zbog gužve na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga oko 3,5 km.

U prekidu su i trajektne linije prema otoku Rabu i Pagu te katamaranske linije na riječkom području 

Veći dio Hrvatske jutros je dočekalo pretežno oblačno vrijeme dok se na Jadranu kroz te oblake probijala i pokoja zraka sunca. Kišne kapljice danas će okupati Slavoniju i Liku, a Dalmacija može očekivati lokalne pljuskove i grmljavinu. Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i u unutrašnjosti sjeverne Dalmacije mjestimice i orkanskim udarima, a na južnom Jadranu vjetar većinom slab promjenjiva smjera.

Najviša dnevna temperatura bit će između 16 i 21 stupanj Celzija, na sjevernom dijelu Jadrana od 24 do 27, a na južnom 27 do 31.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...