Obavijesti

News

Komentari 1

'Matanić je u mojoj garaži sakrio oružje, nisam znao'

'Matanić je u mojoj garaži sakrio oružje, nisam znao'
7

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Svjedočila su tri nova svjedoka

VIDEO

Robert Matanić me pitao može li u moju garažu spremiti neke stvari, koje mu smetaju u stanu. Dok ih je dovezao, nisam izlazio iz kuće da vidim što nosi. Sam je ušao u garažu jer je kod mene sve otvoreno. Kasnije se ispostavilo da je unio oružje, rekao je svjedok Dario Anić na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića. Dodao je kako je optuženog Bojana Gudurića vidio samo jednom, dok je s bratićima Matanić i Amirom Mafalanijem bio kod njega na janjetini početkom rujna 2008. u kući u Donjem Vukojevcu. Branitelj Luke Matanića mu je nabrojao nekoliko nadimaka i brojeva telefona te ga pitao jesu li mu poznati.
- Ma, tko na svijetu može zapamtiti toliko telefonskih brojeva. Ja ne znam ni svoj kućni broj - rekao je Anić. Kazao je kako poznaje krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića, za kojeg je čuo da krade i laže te rekao da je to valjda istina. Anić je rekao kako za ime optuženog Slobodana Đurovića, kao ni za nadimak Kardinal, nikad nije čuo. Svjedok je u jednom trenutku vidno iznerviran duboko uzdahnuo i pitao kada će suđenje biti gotovo.
Svjedočio je i Amir Mehdić, vlasnik stana u zagrebačkim Dugavama u kojem je živio Robert Matanić s djevojkom. USKOK-ov tužitelj Slobodan Šašić pokazao je svjedoku fotografije Željka Milovanovića, koji s oružjem pozira na kauču, a Mahdić je potvrdio da je to kauč u njegovom stanu. Velimir Žak, kojeg su optuživali da je prikrivao krađu automobila kojim su Matanići pratili Pukanića dao je svoj iskaz na zagrebačkom Županijskom sudu. Optužbi su ga nepravomoćno oslobodili na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, a na sudu je danas odgovarao na pitanja o BMW-u, koji je želio kupiti Matanić. Matanić mu je govorio da će raditi kao predstavnik nekog tko je nepodoban da radi u Hrvatskoj. Žak je napomenuo kako je moguće da se radilo o Srbinu, a da se radilo o legalnim poslovima s trgovinom i graditeljstvom. Rekao je da je i s Mafalanijem često kontaktirao, jer je preprodavao neke stvari, koje su mu bile zanimljive te je bio dobar trgovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu