News

Komentari 147

Mate Uzinić, prvi biskup koji je čestitao Milanoviću na pobjedi

Mate Uzinić, prvi biskup koji je čestitao Milanoviću na pobjedi

Dubrovački biskup Mate Uzinić čestitao je novom hrvatskom predsjedniku. O Milanoviću je, čini se, pričao i sisački biskup Vlado Košić, ali to se teško može nazvati čestitkom

Koristim priliku čestitati našem novom predsjedniku, koji je između ostalog u svom pobjedničkom govoru rekao i ovo: ‘Ja od danas radim posao i živim posao drukčije od ovoga do sada’. Rekao je da želi krenuti novim putem. Želim doista njemu da ustraje na tom novom putu. Uz tu želju naravno želim da i cijela naša domovina krene novim putem, putem koji će biti put koji nam je pokazao Isus Krist, a to je put mira, ljubavi, zajedništva, služenja, put koji ne stavlja u središte sebe i svoj interes nego se stavlja na raspolaganje i služenje drugima, rekao je dubrovački biskup Mate Uzinić, prenosi Dubrovački dnevnik.

On je prvi biskup koji je čestitao Zoranu Milanoviću, novom hrvatskom predsjedniku. Biskup Uzinić ove je riječi pred vjernicima rekao na blagdan Sveta tri kralja u crkvici Domino u Dubrovniku.

Košićeva neizravna poruka Milanoviću?

O Milanoviću je govorio još jedan biskup na Sveta tri kralja, ali to se teško može nazvati čestitkom.

Sisački biskup Vlado Košić, koji je i na Božić pričao o komunistima, koji kritizira uvođenje informatičkih pomagala u škole i kojem se odlazak iz Hrvatske čini kao svojevrsno dezerterstvo, pozvao je Milanovića, neizravno, da se pokloni Djetetu Isusu.

Biskup Košić služio je svetu misu u sisačkoj katedrali na svetkovinu Bogojavljenja. Rekao je da mudracima s Istoka, slijedeći zvijezdu, nije bilo poniženje pokloniti se Djetetu Isusu pa ne bi to smjelo biti ni jednom predsjedniku ni zemaljskom vladaru.

Iako nije naveo Zorana Milanovića imenom i prezimenom, čini se da je baš njemu poslao poruku.


 

Najčitaniji članci