Obavijesti

News

Komentari 77

Matešić: Ministar ne govori istinu, ne znam kome smetam

Matešić: Ministar ne govori istinu, ne znam kome smetam
6

Ministar turizma Darko Lorencin je rekao da je razlog smjene Meri Matešić taj što tempo i dinamika promjena u HTZ-u nisu išli onako kako je ranije bilo zacrtano

VIDEO

Ministar turizma Darko Lorencin ponovio je u Dnevniku 3 HTV-a da je direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić smijenjena jer Vijeće nije prihvatilo izješće o radu koje je podnijela nakon svoje prve godine na toj funkciji.

-Tempo i dinamika promjena u HTZ-u nije išla tijekom koji smo zacrtali. Donijeli smo poslovnu odluku da na ovaj način potaknemo još jače promjene - rekao je Lorencin.

Lorencin je komentirao navode da je Matešić otišla pod pritiskom konzultanata koji žele preuzeti većinu poslova koji su pod ingerencijom HTZ-a, a čemu se ona protivila.

-To je izuzetno loša konstrukcija i pokušaj inkriminiranja svega što radimo. Odgovorno tvrdimo da tome nema ni traga - rekao je Lorencin.

Dodao je da se o kadrovskim pitanjima odlučuje na zatvorenom djelu sjednice, što je omogućeno i Statutom i pravilnikom o radu Turističkog vijeća. Zbog toga je i sjednica održana u petak bila zatvorena za javnost.

'Ministar ne govori istinu'

Nakon gostovanja ministra Lorencina u Dnevnik 3 se uključila i smijenjena Meri Matešić. Rekla je da ministar ne govori istinu, da joj je nedavno rekao kako ima njegovu podršku, dok su je novinari uvjeravali da će ju smijeniti. Potom je u ponedjeljak tražio od nje da podnese ostavku, a da će njezino izvješće prihvatiti, na što ona nije pristala. I onda danas nije prihvaćeno izviješće i ona je smijenjena, rekla je Matešić.

-Izvješće nije moglo biti razlog smjeni. HTZ radi po zakonu poštujući  sve procedure, ostvarili smo sve strateške ciljeve koji su bili postavljeni programom rada, a kome smetam, ne znam - rekla je Matešić.






Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...