Obavijesti

News

Komentari 79

Matić: Leko je štitio ono za što su se branitelji borili - zakon

Matić: Leko je štitio ono za što su se branitelji borili - zakon
2

Ministar branitelja Predrag Matić komentirao je pobunu protiv odluke predsjednika Sabora Josipa Leke da se predstavnici branitelja ne smiju obratiti u sabornici

VIDEO

Mučno je bilo danas prijepodne gledati situaciju u Saboru . Ja sam u ovom Visokom domu gost i ponašam se onako kako pravila nalažu, rekao je ministar branitelja Predrag Matić komentirajući pobunu protiv odluke predsjednika Sabora Josipa Leke da se predstavnici branitelja ne smiju obratiti i iznijeti svoje stavove u sabornici.

- Ni jednog trenutka nisam primijetio da predsjednik Sabora Leko nije za to da se branitelji obrate ovdje u Visokom domu, međutim postoji procedura. Bio sam jako ponosan na predsjednika Leku koji je zaštitio ono za što su se ustvari svi hrvatski branitelji borili , a to je poštivanje zakona i procedure. Nema niti jednog razloga da se branitelji ne obrate Hrvatskom saboru, ali postoji način kako se do toga dolazi - izjavio je Matić novinarima.

'Navijam za branitelje, ali treba poštivati pravila'

Upitan je li ipak u ovom slučaju trebalo napraviti iznimku u cilju smanjivanja tenzija ministar je poručio:

- Bila je nekada poznata izjava koji smo svi kritizirali "Nemojte se držati zakona kao pijani plota". Hrvatski sam branitelj i navijam za hrvatske branitelje, ali ako bi se mimo procedure obratili branitelji, zašto to sutra ne bi mogla napraviti Udruga Franak, djelatnice Kamenskog ili RIZ-a' Dokle bi nas to dovelo? - rekao je.

'Neka svatko radi svoj posao'

Policija je u srijedu izvijestila da je prosvjed branitelja u Savskoj 66 ilegalan odnosno da za njega nemaju dozvolu. Novinare je zanimalo je li ministar Matić razgovarao s ministrom policije te planira li se i na koji način prekinuti prosvjed.

- Ne nisam razgovarao ni s kim vezano uz prosvjed. Ministarstvo branitelja i moja malenkost, nezapamćeno od Huge Chavesa do Putina, dalo je prosvjednicima struju, koriste WC. Mi tamo to sve plaćamo, imamo problema u radu ministarstva, ali ne bi nam palo na pamet da mi to rješavamo jer takve stvari nisu u nadležnosti Ministarstva branitelja. Neka svatko radi svoj posao i onda će ova država zaživjeti onako kako treba - poručio je Matić.

'Meni nitko nije donio tortu niti riječ utjehe'

Na pitanje koje je rješenje problema, Matić je kazao da je to pitanje za prosvjednike.

- Oni su 100 dana proveli u prosvjedima. Ja sam proveo 270 dana u tri srpska koncentracijska logora niti 100-tog niti 200-tog dana niti 270- tog dana nije mi nitko donio tortu niti riječ utjehe. Sorry - izjavio je Matić.

Izjave predstavnika branitelja Đure Glogoškog da Sabor nije institucija građana RH , ministar nije želio komentirati navodeći tek da su u Saboru zastupnici koji su izabrani od naroda.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 02:04
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...