Obavijesti

News

Komentari 327

Matić: Ni '91. se nisam nikoga bojao pa se ne bojim ni sada

Matić: Ni '91. se nisam nikoga bojao pa se ne bojim ni sada
7

Mirni prosvjed o kojem govore prerastao je okvire, ali ću proći kroz glavni ulaz jer me plaćaju porezni obveznici i želim pošteno zaraditi plaću, rekao je ministar Matić

VIDEO

Nakon što je na sjednici Vlade dobio javnu potporu premijera, ministar branitelja Predrag Matić najavio je da unatoč sigurnosnim procjenama više ne želi u Ministarstvo ulaziti kroz prolaze nego na glavna vrata.

- Ja se ni '91. nisam nikoga bojao pa se ne bojim ni sada . Nažalost onaj mirni prosvjed o kojem oni govore, prerastao je te okvire, ali ću svejedno proći kroz glavni ulaz, jer mene plaćaju porezni obveznici i želim pošteno zaraditi svoju plaću . Nitko mi to ne može i ne smije braniti - izjavio je.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

O razlozima zašto prosvjednici traže njegovu i ostavke pomoćnika, Matić ne zna te upućuje da se to pitanje postavi prosvjednicima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ponavljam da su 20 godina jedni te isti ljudi , takozvani i zvani predstavnici hrvatskih branitelja, i oni su ti koji žele voditi i politiku. Na početku mandata sam im rekao da neće voditi politiku Ministarstva branitelja , ali da su dobrodošli partneri. Nakon ovoga neki od njih nisu više ni dobrodošli partneri, a politiku neće voditi . Politika se vodi na izborima - jasan je ministar.

'Karamarku sam nudio da na mjesto savjetnika stavi bilo koga'

Ponovio je da stoji iza svog pomoćnika Bojana Glavaševića . Otkrio je da je šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku u nekoliko navrata telefonski i usmeno ponudio da na upražnjeno mjesto glavnog savjetnika u Ministarstvu predloži i postavi koga god hoće.

- Taj bi savjetnik po nekim svojim funkcijama bio jači od zamjenika ministra , bio bi mi desna ruka i vidjeli bi da nemam figu u džepu i da se prema svim braniteljima želim jednako ponašati, a to treba činiti i svaka buduća garnitura. Branitelji su bogatstvo Hrvatske i nisu zaslužili da se s njima manipulira - rekao je Matić.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

'Dobro zaključujete da iza prosvjeda stoji HDZ'

Navodi da su pred Ministarstvom u ovakvim vremenskim uvjetima u prvi plan gurnuti stopostotni ratni vojni invalidi , koji su krhkog zdravlja, da pokušaju izboriti ciljeve koji se ostvaruju zaokruživanjem listića na izborima.

Na pitanje stoji li iza prosvjeda HDZ, Matić je uzvratio "to ste vi rekli, ne ja, ali dobro zaključujete" . Iako prosvjednici tvrde da imaju potporu svih branitelja, Matić je kazao da mu svakodnevno stižu SMS-ovi podrške.

- Dobio sam više SMS poruka podrške nego što je prosvjednika ispred Ministarstva , no to je ova tiha većina koja se ne želi suprotstavljati jednoj militantnoj skupini, jer su najavili mirni prosvjed, a napali su dužnosnika Hrvatske i između ostalog razbili su prozor - rekao je Matić.

'Neće biti smanjivanja prava, ali gluhi ne žele čuti'

Ponovio je da smanjivanja prava neće biti.

- Ali gluhi ne žele čuti . Ne želim pri tome uvrijediti gluhe, ali to je poslovica - kazao je.

Razloge za prosvjede u ovom trenutku vidi u predstojećim predsjedničkim izborima za dva mjeseca te parlamentarnim izborima za godinu dana.

- Netko je nestrpljiv i ne može dočekati promjenu vlasti. Međutim, vlast se ne mijena na ulici ni nasilno - poručio je Matić.

Na pitanje je li prosvjed uvod za ovogodišnju vukovarsku kolonu sjećanja , ministar je odgovorio da je Vukovar organizator i da preuzima svu odgovornost za sve dobro i časno što će tamo biti, ali i za sve nečasno što smo vidjeli prošle godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 327
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora