News

Komentari 49

Matić poručio Plenkoviću: 'Ako ste uzrujani, pravac ljekarna i po apaurin za smirenje'

Matić poručio Plenkoviću: 'Ako ste uzrujani, pravac ljekarna i po apaurin za smirenje'

Europarlamentarac Matić u emisiji N1 osvrnuo se na probleme u njegovoj matičnoj stranci i na nadolazeće lokalne izbore, a dotaknuo se i HGK-a i novog Zakona o braniteljima

Europarlamentarac Predrag Matić na N1 progovorio je o stanju u njegovoj matičnoj stranci SDP i dotaknuo se lokalnih izbora koji slijede na proljeće. 

Kazao je kako se njegova stranka suočava s ozbiljnim problemima te da je trenutno u tijeku biranje kandidata za Zagreb i Vukovar.

- U SDP-u je bilo puno razgovora, no predsjednik stranke ima svoju viziju i ne trebamo mu podmetati noge kao Bernardiću, koji od prvog dana nije imao mira. Nakon izbora ćemo vidjeti gdje je tko pogriješio, što je dobiveno - rekao je Predrag Fred Matić.

Matić se osvrnuo i na vladajuću stranku i njezine predstavnike, kao i na predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i njegovu tezu da je Bandić kandidat HDZ-a u sjeni koji ga živcira i iritira.

- Dobro je dok ga živcira, jer je počeo i prijetiti, pa možemo očekivati neka hapđenja i fizičke ugroze. To što njega živcira - medicina ima tablete. Nakon rata, oni koji su imali PTSP – popiješ neku tabletu pa se malo smiriš. Dakle, gospodine Plenkoviću, ako ste jako živčani, apaurin – pravac ljekarna. Nisam liječnik, no u stranci ih imaju - rekao je Matić.

Zatim je dodao kako HDZ na vlasti ostaje zahvaljući Bandiću i njegovim 'žetončićima', jer samostalno ne bi uspjela. 

U razgovoru se Matić dotaknuo i aktualne teme oko ukidanja obaveznog članstva u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

- Kada sam vidio koliko zaposlenih ima i kakvi su njihovi poslovni uspjesi… Sve ih treba poslati kući i tamo otvoriti vrtić, ili nešto što nedostaje u Zagrebu. Kada su bili u oporbi, iz HDZ-a su tražili da se sve to ukine, rastjera…To je njihovo mjesto za uhljebe. Sada smo Martinu Dalić uhljebili, a tu su i Lovro Kuščević – savjetnik za gospodarstvo, a Josipa Rimac da preuzme Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa koje su eutanazirali neki dan. Lijepo je gledati Hrvatsku s 1300 km udaljenosti, no nepovratno sam vezan za domovinu i ne mogu samo promatrati što se događa - kazao je.

Na samom kraju, osvrnuo se i na novi Zakon o braniteljima i nagli porast broja branitelja u posljednjim godinama.

- Najbolje bi bilo po popisu stanovništva dati svima status, pa onda oduzimati. Plenkovićeva mantra 'Mogu kako hoću' ostvaruje se. Tomo Medved je 2018. godine rekao da donose cjelovito rješenje, a sada se vidi da nisu svi šatoraši uspjeli dostaviti minimum dokumentacije da postanu branitelji i da uđu u mirovinski sustav. Bezobrazluk vladajućih je nevjerojatan. Da se 30 godina netko sjetio da je bio branitelj - možda jedan ili dvojica koji su bili u komi, ali tisuće i tisuće. Jednom će i HDZ izgubiti izbore - prva stvar, kunem se, ako budem živ, biti će otvaranje registra branitelja i i vidjet će se da je ta brojka narasla poput kvasca - zaključio je Matić. 

 

Najčitaniji članci