Obavijesti

News

Komentari 12

Matijašević: Bez pravih odluka svi ćemo završiti na deponiju

Matijašević: Bez pravih odluka svi ćemo završiti na deponiju
1

HUS tvrdi da Vlada nije dala dovoljno konkretnih mjera za gospodarski oporavak. Traže mjere za spas industrije i olakšice za otvaranje radnih mjesta u proizvodnji

VIDEO

Kritike upućene Vladinim mjerama za izlazak iz gospodarske krize ne staju. Nakon što su se poslodavci obrušili na Vladu, u srijedu se oglasila i Hrvatska udruga sindikata (HUS).

Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a, tvrdi da Vlada nije dala dovoljno konkretnih mjera za gospodarski oporavak, posebno u realnom sektoru. 

- Ako se ne počnu donositi odluke za spas industrije, ako se ne uvedu olakšice za otvaranje proizvodno orijentiranih radnih mjesta, onda ćemo mi svi zajedno završiti na deponiju - smatra Matijašević.

HUS očekuje promjenu sustava subvencija u poljoprivredi, regulaciju kvalitete uvoza poljoprivrednih proizvoda te uvođenje međustope za turizam odmah, a ne tek od Nove godine, javlja HRT.

'Vlada tjera sindikate da se bave sami sobom'

Matijašević kaže da Vlada pokušava kroz raspravu o izmjenama Zakona o reprezentativnosti natjerati sindikate da se bave sami sobom, a HUP pokušava nametnuti tezu da je za izlazak iz krize nužno smanjiti radnička prava izmjenama Zakona o radu (ZOR). 

'ZOR nije prepreka poduzetnicima'

- ZOR uopće nije nikakva prepreka poduzetničkim aktivnostima niti on može spriječiti otpuštanje radnika u slučaju restrukturiranja poduzeća ili smanjenje njihovih prava u slučaju poslovnih poteškoća. Osim ZOR-om, radnička prava uređuju se kolektivnim ugovorima i pojedinačnim ugovorima o radu, kao i pravilnicima, a to poslodavci donose jednostrano ili u pregovorima sa sindikatom - tvrdi predsjednik HUS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.