Obavijesti

News

Komentari 8

Matthew na Haitiju uzeo 572 žrtve: Poharao ruralna naselja

Matthew na Haitiju uzeo 572 žrtve: Poharao ruralna naselja

Na Haitiju je ovaj tjedan Matthew poharao ruralna naselja te je broj mrtvih, prema zadnjim podacima lokalnih dužnosnika, narastao na 572

VIDEO

Uragan Matthew, s vjetrovima jačine 195 kilometara na sat pogodio je u petak središnju Floridu gdje je uzeo jedan život u svome kretanju prema sjeveru i prijeti novim razaranjima nakon što je na Haitiju usmrtio 572 osobe, prema novim podacima.

Oko 600.000 kućanstava na Floridi ostalo je bez struje, rekao je guverner Rich Scott na konferenciji za novinare dok se oluja približava toj saveznoj državi Sjedinjenih Država nakon smrtonosnog pohoda po Haitiju. 

Scott je rekao da zemlji prijete poplave u području Jacksonvillea i upozorio je sugrađane: "Najgori dio tek dolazi".

Agencija AFP prenosi da je žena stara pedesetak godina dobila srčani udar no zbog nevremena nije mogla biti prevezena do bolnice te je umrla.

Matthew je prvi veliki uragan koji u više od deset godina izravno prijeti Sjedinjenim Državama i zbog njega su provedene masovne evakuacije stanovništva s obale Floride preko država Georgije i Južne te Sjeverne  Karoline.

Na Haitiju je ovaj tjedan Matthew poharao ruralna naselja te je broj mrtvih, prema zadnjim podacima lokalnih dužnosnika, narastao na 572, prenosi agencija Reuters. Upravo ta najsiromašnija država najteže je pogođena od svih karipskih država kojima je Matthew prošao. Četiri žrtve prijavljene su u Dominikanskoj Republici, dok je na Kubi i Bahamima, zasad prijavljena samo materijalna šteta.

U 14 sati po srednjoeuropskom vremenu centar uragana bio je 55 kilometara od Cape Canaverala na Floridi, mjestu odakle se lansiraju svemirske rakete i prema dojavama  uništio je krov postrojenja lansirnog centra NASA-e (Američke svemirske agencije).  

Apokaliptične scene opisao je Jeff Pitrowski iz Tulse u Oklahomi koji je bio blizu Cape Canaverala rano u petak. 

"Vjetrovi su upravo sada podivljali" i oluja ruši dalekovodne stupove i drveće te uništava jumbo-plakate, rekao je.

Američka nacionalna meteorološka služba procijenila je da bi oluja mogla biti najsnažnija koja je pogodila Floridu u zadnjih 118 godina. Upozorenje na uragan prošireno je od južne Floride prema saveznim državama Georgiji i Južnoj Karolini.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa