Obavijesti

News

Komentari 2

May je odlučila: 'Sve pregovore oko Brexita ću odsad voditi ja'

May je odlučila: 'Sve pregovore oko Brexita ću odsad voditi ja'
1

Upitan o toj promjeni, savjetnik premijerke za europske poslove Oliver Robbins rekao je da sumnja kako će May osobno pregovarati s glavnim pregovaračem EU-a Michelom Barnierom

VIDEO

Premijerka Velike Britanije Theresa May u utorak je rekla kako će odsad voditi sve pregovore sa Europskom Unijom, dok se fokus ministarstva za Brexit prebacuje na pripremu izlaska Britanije iz Unije.

Posebni ured u kabinetu premijerke May imao je proteklih mjeseci sve veću ulogu u pregovorima o Brexitu, a njezina izjava to samo formalno potvrđuje.

Hrvatska će podržati interese Irske u cijelom procesu Brexita
Hrvatska će  podržati  interese Irske u cijelom procesu Brexita

''Ja ću voditi pregovore s EU-om, a ministar za izlazak iz EU-a (Dominic Raab) istupat će u moje ime'', napisala je May u pismu parlamentu.

''DExEU (ured za izlazak iz EU-a) će nastaviti voditi sve vladine pripreme za Brexit, unutarnje pripreme za scenarij sa i bez sporazuma, sve zakonodavne pripreme i pripreme za pregovore o provedbi pojedinosti iz budućeg okvira'', dodala je May.

Upitan o toj promjeni, savjetnik premijerke za europske poslove Oliver Robbins rekao je da sumnja kako će May osobno pregovarati s glavnim pregovaračem EU-a Michelom Barnierom.

Theresa May: Trebamo novi plan B za granicu s Irskom
Theresa May: Trebamo novi plan B za granicu s Irskom

''Glavni sugovornik gospodinu Barnieru biti će ministar (Raab)'', rekao je Robbins pred parlamentarnim odborom.

''Ono što premijerka misli jest i ono što je mislila cijelo vrijeme, da cjelokupnu strategiju ovih pregovora doživljava kao osobnu odgovornost, a sada i u bliskoj suradnji s ministrom'', zaključio je Robbins.

Bivši ministar za Brexit David Davis, koji je ranije ovoga mjeseca dao ostavku pošto je May najavila novu pregovaračku strategiju, vrlo je frustriran zbog rastućeg utjecaja ureda premijerke na pregovore, a posebno Robbinsa, javljaju britanski mediji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.