Obavijesti

News

Komentari 0

May žali zbog polarizacije oko Brexita i izbjegavanja debate

May žali zbog polarizacije oko Brexita i izbjegavanja debate
1

May se složila da je mogla učiniti više da spriječi "polarizaciju između diskursa mekog i tvrdog Brexita" koji je podijelio Konzervativnu i Laburističku stranku, kao i britanske glasače

VIDEO

Britanska premijerka na odlasku Theresa May rekla je, u intervjuu objavljenom u petak, kako žali što je dozvolila preveliku polarizaciju oko Brexita i što je izbjegla televizijsku debatu uoči, za konzervativce katastrofalnih, prijevremenih izbora 2017.

May je odstupila s mjesta predsjednice vladajuće Konzervativne stranke prošlog mjeseca, nakon što je priznala poraz u dvogodišnjoj bitci u kojoj je pokušavala uvjeriti parlament da prihvati njen sporazum o Brexitu postignut s Europskom unijom.

"Napravila sam sve što sam mogla kako bi (sporazum) prošao. Bila sam voljna sjesti s (vođom laburista) Jeremyjem Corbynom, voljna žrtvovati svoj premijerski mandat i prepustiti svoj posao", rekla je May, u vjerojatno jednom od posljednjih intervjua na premijerskom položaju, za popularni desni tabloid Daily Mail.

"Pogrešno sam pretpostavila da su pregovori s Europskom unijom teži dio posla, da će parlament prihvatiti izbor britanskog naroda i da želi to završiti; da će ljudi koji su proveli svoj život zalažući se za Brexit glasati i izvesti nas van", kazala je britanska premijerka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

May se složila da je mogla učiniti više da spriječi "polarizaciju između diskursa mekog i tvrdog Brexita" koji je podijelio Konzervativnu i Laburističku stranku, kao i britanske glasače.

Dosadašnju premijerku naslijedit će pobjednik izbora za predsjednika Konzervativne stranke, na kojima će 160 tisuća torijevaca moći birati između Borisa Johnsona i Jeremyja Hunta.

Johnsona podupiri mnogi zastupnici koji se zalažu za "tvrdi" Brexit te su se protivili sporazumu Therese May i odigrali važnu ulogu u njenom povlačenju.

May je također rekla da žali jer je odbila sudjelovati u televizijskim debatama prije prijevremenih izbora u lipnju 2017.

"Trebala sam sudjelovati u TV debatama. Nisam jer sam vidjela kako sišu životnu krv iz kampanje Davida Camerona", rekla je, referirajući se na svog prethodnika koji je odstupio nakon poraza na referendumu o Brexitu.

May je raspisala prijevremene izbore 2017. kako bi dobila potporu birača za sebe i svoj plan za Brexit, ali je Konzervativna stranka izgubila većinu u parlamentu te se morala osloniti na podršku sjevernoirske Demokratske unionističke stranke kako bi ostala na vlasti.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21