Obavijesti

News

Komentari 0

Međimurski župan Posavec: U proteklih 5 godina u zdravstvo smo uložili 300 milijuna kuna

Međimurski župan Posavec: U proteklih 5 godina u zdravstvo smo uložili  300 milijuna kuna

Trenutačno je u tijeku i energetska obnova četiriju zgrada čakovečke bolnice, vrijedna oko 40 milijuna kuna, a ona bi, istaknuo je župan Posavec, trebala biti gotova do kraja godine

U proteklih pet godina Međimurska županija u zdravstvo je uložila 300 milijuna kuna, istaknuo je župan Matija Posavec u utorak prilikom svečanog otvorenja rekonstruiranog prilaza i parkirališta u krugu Županijske bolnice Čakovec i županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Riječ je o projektu vrijednom više od 1,1 milijuna kuna, zahvaljujući kojem je povećana sigurnost pacijenata, a vozilima hitne medicinske pomoći omogućen je lakši pristup.

Župan Posavec rekao je da je to "jedno od konkretnijih ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu i razvoj zdravstvenog sustava".

Vide trn korupcije u tuđem, a ne i balvan korupcije u svom oku
Vide trn korupcije u tuđem, a ne i balvan korupcije u svom oku

S obzirom na to da je nedavno otvoren obnovljeni abdominalni odjel dječje kirurgije te da će uskoro biti završena rekonstrukcija županijskog Zavoda za javno zdravstvo, podsjetio je, ovo nije ni prvi ni zadnji važan projekt ove godine.

Trenutačno je u tijeku i energetska obnova četiriju zgrada čakovečke bolnice, vrijedna oko 40 milijuna kuna, a ona bi, istaknuo je župan Posavec, trebala biti gotova do kraja godine.

Sve afere hrvatskog zdravstva: Kako je u mutnim poslovima nestalo više od 750 mil. kuna
Sve afere hrvatskog zdravstva: Kako je u mutnim poslovima nestalo više od 750 mil. kuna

Kako je rekao, u proteklih pet godina u međimursko zdravstvo uloženo je 300 milijuna kuna, a bit će još iznimno mnogo ulaganja.

"To sve podrazumijeva jedan operativni, kvalitetni tim ljudi koje imamo u vidu i članova i predsjednika upravnih vijeća i ravnatelja svih ustanova, a ne smijemo zaboraviti ni djelatnike svih zdravstvenih ustanova koji su dali velik doprinos u posljednje dvije godine korona krize”, rekao je Posavec.

Posavec: 'Moja pobjeda je veća razina političke kulture. Morat ću se opet ponovno dokazivati'
Posavec: 'Moja pobjeda je veća razina političke kulture. Morat ću se opet ponovno dokazivati'

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović istaknuo je kako je zahvaljujući tom projektu prilazna cesta funkcionalna, a s tri traka ima dovoljno mjesta za vozila hitne medicinske službe, sanitet i vozila pacijenata.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj-Grabant rekla je kako je projektom obuhvaćena rekonstrukcija prilazne ceste, parkirališta i kanalizacijske mreže te rasvjeta i hortikultura, što će omogućiti promet bez gužve i zastoja.