Obavijesti

News

Komentari 76

Medved: Od Srbije još tražimo informacije gdje su posmrtni ostaci, nećemo nikada odustati

Medved: Od Srbije još  tražimo informacije gdje su posmrtni ostaci, nećemo nikada odustati

Nastavljamo na tragu naših ranijih nastojanja i tražimo od Srbije informacije koje su nam jako bitne, rekao je Medved uoči užeg kabineta Vlade

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u srijedu da Hrvatska od Srbije kontinuirano traži informacije o posmrtnim ostacima iz Domovinskog rata, te poručio da u tom procesu nikada neće odustati.

- Nastavljamo na tragu naših ranijih nastojanja i tražimo od Srbije informacije koje su nam jako bitne - rekao je Medved uoči užeg kabineta Vlade.

Dodao je da Ministarstvo ima saznanja da su formacije srpske vojske po ulasku u Vukovar provodile ekshumaciju primarnih u sekundarne grobnice i istaknuo da kontinuirano traže od Srbije informaciju gdje su posmrtni ostaci onih koje su ekshumirali.

- Nikada nećemo odustati u tom procesu i to je prioritet u našem radu - istaknuo je Medved.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Nije mi bilo teško donijeti odluku o odlasku u Grubore'
'Nije mi bilo teško donijeti odluku o odlasku u Grubore'

Ocijenio je da su organizacijski uspostavili vrlo kvalitetan mehanizam - po prvi puta prošle godine kroz zakon su propisali, jasno i precizno, nadležnosti svih tijela, stvorili pravni okvir, organizacijski uspostavili izrazito uspješan mehanizam te svakodnevno provode probna iskapanja.

Vezano uz racionalizaciju u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Medved je ustvrdio da su "optimalno ustrojeni, u skladu sa svim nadležnostima".

- Dosad smo se i ubuduće ćemo se racionalno ponašati, da s minimalnim brojem ljudi koje imamo budemo što učinkovitiji, kroz organizaciju radnih procesa i jasne nadležnosti - rekao je.

Najavio je da Ministarstvo branitelja na jesen nastavlja intenzivno sa svim aktivnostima.

- Imamo nekoliko važnih zakonskih normi, između ostalog, Zakon o civilnim žrtvama Domovinskog rata, a u određenom segmentu ćemo predložiti izmjene Zakona o hrvatskim braniteljima kako bi ubrzali određene procese - istaknuo je.

'Drago mi je što će u Kninu biti cijela Vlada, to je poruka koja poziva na jedinstven pristup'
'Drago mi je što će u Kninu biti cijela Vlada, to je poruka koja poziva na jedinstven pristup'

Predložit će, najavio je, izbacivanje jedne od mjera - prethodnu stručnu procjenu koja se provodi u zdravstvenim ustanovama, "zbog svih okolnosti vezanih i za koronavirus i za opterećenje zdravstvenog sustava".

- Učinit ćemo dodatni iskorak kako bi zakon u praksi bio u punom opsegu provediv, kako bi tok i rješavanje svih koraka u procesima reguliranja statusa bio brži i kako bi u konačnici hrvatski branitelji imali još kvalitetniju potporu i uslugu koju pruža Ministarstvo - naglasio je Medved.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a