Obavijesti

News

Komentari 147

Melisa protutnjila Hrvatskom: Pljuskovi, munje, olujni vjetar

Melisa protutnjila Hrvatskom: Pljuskovi, munje, olujni vjetar
139

Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je u utorak popodne i tijekom srijede zemlju. Kiša je poplavila kuće i ulice, zračni promet je bio u prekidu, pijavica je oštetila stadion

VIDEO

Ciklona Melisa je noćas i tijekom dana protutnjila Hrvatskom . Najviše su bili pogođeni zadarsko i zagrebačko područje. U okolici Zadra mještani navode kako je nevrijeme u utorak poslijepodne 'spojilo nebo i zemlju', a ni u srijedu ujutro nije prestalo. Prema fotografijama čitatelja, u Zadru je Kalelarga doslovce poplavljena .

VIDEO

Nezapamćeno nevrijeme poharalo je Novalju i okolicu u utorak tijekom noći. Kiša praćena grmljavinom i jakim vjetrom uzrokovala je dosta materijalne štete. Srećom, ozlijeđenih nema. Kiša je poplavila kuće, ulice i plaže. Od utorka u 7 sati do srijede u 7 sati, prema podacima DHMZ-a, osobito obilne kiše bilo je na Silbi, gdje je palo 217,5 litara kiše po četvornome metru, što je oko četvrtine prosječne količine za cijelu godinu. Na Istu su, pak, pale 294 litre, što je rekordna 24-satna količina oborine u srpnju. Pritom je na Silbi jučer od 7 do 17 sati, kada je obavljeno izvanredno mjerenje, palo 114,2 litre, a od 17 sati do utorka u 7 sati novih 103,3 litre. Prosječna godišnja količina je oko 843 litre po četvornome metru, a do utorka je tijekom srpnja palo oko 330 litara.

VIDEO

Pokretanje videa...

Čitatelj 24sata VIDEO

Nakon što je nevrijeme u utorak navečer i srijedu ujutro pogodilo zadarsko područje, tijekom dana je krenulo preko Like i Gorskog kotara, a oko 14.40 sati sručilo se na Zagreb .  Nebo se zacrnilo i odjednom je 'grunulo'. Snažan pljusak, jak vjetar i grmljavina 'haraju' metropolom.

Pokretanje videa...

Čitatelj 24sata VIDEO

Pijavica je prošla kroz Dinamov stadion i tržnicu u Branimirovoj. Jaki udari vjetra i jaka kiša otežavali su promet. Neke su tramvajske linije prometovale skraćeno . Vatrogasci su imali pune ruke posla.

Pokretanje videa...

Stjepan VIDEO

- Uklanjamo stabla i grane  s ulica, kontejnere koje je vjetar odnio... Uglavnom, primamo pozive sa svih strana - rekli su vatrogasci .

Pokretanje videa...

Angte Čabraja VIDEO

Zbog nevremena privremeno bio prekinut zračni promet nad Hrvatskom .

Nevrijeme pogodilo i Međimurje

Kasnije poslijepodne u srijedu vrijeme je pokazalo svoju razornu snagu i u Međimurju . S grmljavinom, munjama, tučom i golemim količinama kiše demonstriralo je razornu stranu prirode i građanima stvorilo niz izazova i teškoća, pišu Međimurske novine . Osim što su munje i grmljavina ulile neugodu i natjerale Međimurce u kuće, zakrčen je i otežan promet, ceste su poplavljene potocima vode ili zakrčene odronima zemlje, onemogućeno je kretanje pješaka, poplavljeni su brojni podrumi i podrumski stanovi.  Šteta od tuče još se mora ustanoviti. Grom je udario u zgradu Gradskog poglavarstva u Čakovcu te je otpao dio fasade te je oštećeno nekoliko crepova.

Razvedravanje pa novo pogoršanje vremena

Tijekom četvrtka, kažu prognostičari, trebalo doći do razvedravanja. Za vikend sunčano, ali su mogući pljuskovi, a od sljedećeg utorka opet se očekuje pogoršanje vremena.

Pokretanje videa...

Leon VIDEO


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela