Obavijesti

News

Komentari 9

Menadžerica godine: Jasni Zemljić nagrada za 24sata

Menadžerica godine: Jasni Zemljić nagrada za 24sata
11

Generalna direktorica Styria Media Internationala za Hrvatsku primila je nagradu za menadžericu godine za najbolje vođeni projekt u konkurenciji velikih tvrtki

VIDEO

Generalna direktorica Styria Media Internationala za Hrvatsku Jasna Zemljić u petak je u hotelu Westin u Zagrebu primila nagradu za najbolju menadžericu godine za najbolje vođeni projekt u konkureciji velikih tvrtki koju je dodijelila Udruga menadžera i poduzetnika CROMA. Prema ocjeni žirija, primila ju je za najbolje vođeni projekt u konkurenciji velikih društava i to za ostvareni uspjeh novina 24sata. Žiri je naveo da je upravo 24sata primjer uspješnog poduzetništva u medijskoj industriji.

- Uspjeh 24sata je uistinu izvanredan i ova je nagrada veliko priznanje i za mene osobno ali i za cijeli tim 24sata. Posebno mi je drago zbog djelatnika koji su uložili veliki trud kako bi ovaj uspjeh bio moguć - izjavila je Zemljić. Dodala je da 24sata izlaze već šest godina i da postižu velike uspjehe te da je ovo zapravo prvo veliko priznanje koju je tvrtka primila u Hrvatskoj.

- Do sad smo imali dosta međunarodnih priznanja i stoga je nagrada tim značajnija jer dolazi iz Hrvatske - rekla je Zemljić.

Inače, spot kojim su predstavljena 24sata, opisuje nas kao male novine s jezgrovitim i zanimljivim vijestima. Uz poseban osvrt na to da je malo tko vjerovao u novine u njenu začetku, istaknut je strelovit uspon 24sata 2008. kada je prodano rekordnih 254 tisuća primjeraka. I danas je to najprofitabilnija medijska kuća u Hrvatskoj ali i jedna od najprofitabilnijih u regiji. Lani je prihod novina dosegao 270 milijuna kuna, a dobit je bila  gotovo 50 milijuna.

Koliki je danas medijski utjecaj 24sata, možda najbolje opisuje isječak iz filma o našim novinama u kojem kažu da 'kada 24sata kihne, milijun i pol ljudi kaže nazdravlje'.

Osim Zemljić, nagradu je dobilo još 11 menadžera u različitim kategorijama. U kategoriji velikih poduzeća nagrađeni su Gordana Deranja, predsjednica uprave pulske grupe Tehnomont te Josip Mihalić, prvi čovjek krapinske metalne industrije Jedinstvo. Poduzetnik godine je Dubravko Hoić iz varaždinsko-talijanske tekstilne grupacije Calzedonia.

Najboljim menadžerom u kategoriji velikih poduzeća proglašen je Josip Mihalić iz tvrtke Jedinstvo u Krapini. Predsjednik Nadzornog odbora krapinske tekstilne industrije Kotka, Ivan Cerovečki, postao je ovogodišnji laureat u konkurenciji srednjih tvrtki. 

Vitomir Klasić, direktor i vlasnik tvrtke Ivanićplast iz Ivanić Grada najbolji je menadžer u konkurenciji malih tvrtki. U kategoriji mladih menadžera nagradu je odnio Vedran Grženić.

Istu nagradu ponijela je i Gordana Puhelek, direktoricu obiteljske tvrtke Mikroni koja  drži oko 10 posto hrvatskog tržišta prijenosnih računala. U konkurenciji javnih poduzeća najbolja menadžerica je Katica Pupić-Bakrač, ravnateljica Zračne luke Zadar. Ivana Kolar, predsjednica uprave Termi Tuhelj je najbolja menadžerica u konkurenciji inozemnih poduzeća.

CROMA je dodijelila i nagrade za životna djela I to Alojziju Šestanu iz tvrtke Šestan-Busch iz Preloga te Dragutinu Špiljaku, predsjedniku uprave Vetropacka iz Huma na Sutli.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti