Obavijesti

News

Komentari 19

'Merkel je prijateljica Hrvatske, uvijek je bila pravedna i stroga'

'Merkel je prijateljica Hrvatske, uvijek je bila pravedna i stroga'

Kosor se osvrnula na HDZ-ov skup na koji dolazi Angela Merkel. Premda su se mnogi ispričali što neće doći na Bleiburg zbog Merkelice, Kosor kaže da taj skup počinje ranije i da se stigne na obje manifestacije....

VIDEO

Bivša premijerka i bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor gostovala je u emsiji RTL Danas te istaknula kako vjeruje da Angela Merkel dolazi na predizborni skup HDZ-a uoči EU izbora radi Manfreda Webera.

- Ovo je sjajna prilika da na čelu najsnažnije institucije u Europskoj uniji bude Njemac, oni su, koliko znam, prijatelji. No Merkel je uvijek pokazivala prijateljstvo prema Hrvatskoj, ali naravno i prema HDZ-u. Kada smo završili pregovore s EU-om došla je dati podršku meni kao predsjednici Vlade. Ja bih rekla da je ona iskreni, pravi prijatelj Republike Hrvatske. Pravedna je i stroga, takva je bila i u pregovorima. Rekla mi je 'vi završite pregovore, a mi ćemo vam dati podršku - rekla je Kosor za RTL.

Mnogi HDZ-ovci su se ispričali što neće otići na Bleiburg zbog dolaska Angele Merkel. 

- Možda se to slučajno poklopilo, ali koliko sam informirana, HDZ-ov skup počinje  kasnije, tako da bi na njega stigli svi koji bi išli na Bleiburg - rekla je Kosor.

Kosor se osvrnula i na kampanju Miroslava Ćire Blaževića u spotu SDSS-a.

- Njegovo pojavljivanje u spotu je zgodno i simpatično, no postoje ta nagađanja da ta kampanja na neki način i jest potpora koalicijskom partneru. Za mene je najvažnija Statut HDZ-a koji jasno isključuje svakoga tko je bio na tuđoj listi, odnosno podupire neu drugu stranku. Gospodin Blažević je 2016. bio i u kampanji Milana Bandića, očito Statu za neke vrijedi, za neke ne. Ja se isto slažem da je on neka vrsta ikone, koja pripada svima. A što se tiče strašnih poruka koje dobiva nakon svega, mislim da to treba iz sve snage osuditi - rekla je Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa