Obavijesti

News

Komentari 22

Mesić: Haaški sud nije politički sud, ova presuda to dokazuje

Mesić: Haaški sud nije politički sud, ova presuda to dokazuje
1

Želio sam pružiti priliku Gotovini da u Zagrebu odgovara na pitanja haških istražitelja, ali mu je to u vrijeme HDZ-ove vlasti bilo onemogućeno, tvrdi Mesić

VIDEO

Povodom oslobađajuće presude hrvatskim generalima Stipe Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, oglasio se priopćenjem koje je potpisao njegov savjetnik Tomislav Jakić. 

Mesić je izrazio zadovoljstvo oslobađajućom presudom za generale, napominjući kako je ovakva presuda dokaz da Haški sud nije politički sud, što je on tvrdio cijelo vrijeme. 

Pri tom je podsjetio kako je 'puna suradnja s Haškim sudom bila i ostaje Ustavnim zakonom propisana obveza svakoga građanina Republike Hrvatske', te da je svojedobno 'želio pružiti priliku umirovljenom generalu Gotovini da u Zagrebu odgovara na pitanja haških istražitelja, ali mu je to u vrijeme HDZ-ove vlasti bilo onemogućeno'.  

- Nažalost, general Gotovina to nije prihvatio, a ni Haško tužiteljstvo kojemu se predsjednik Mesić obratio u vrijeme potrage za odbjeglim generalom posebnom porukom nije pokazalo razumijevanje za takvu soluciju. Nakon uhićenja umirovljenog generala Gotovine, Ured predsjednika Mesića pružio je maksimalnu pomoć u prikupljanju dokumenata koji su mogli poslužiti obrani, ne upuštajući se ni u jednome trenutku u kvalifikaciju optužnice niti na bilo koji način sugerirajući kako bi sudski postupak trebao završiti. Bivši predsjednik Republike Hrvatske smatra da politiziranje odluke što ju je donijelo Žalbeno vijeće Haškog suda ne bi koristilo ni Hrvatskoj ni slici Hrvatske u Europi i u svijetu. Presude pojedincima, ma tko oni bili i ma kakve one bile, nikada nisu bile presude svim hrvatskim braniteljima, hrvatskome narodu i hrvatskoj državi, kao što se zlonamjerno i politikantski ne jednom tvrdilo. Današnje odluke ne bi smjele biti prepreka toliko potrebnom suočavanju s istinom o prošlosti i učenju lekcija iz prošlosti. Krajnje je vrijeme da se Hrvatska okrene budućnosti -  stoji u priopćenju bivšeg predsjednika kojeg potpisuje Tomislav Jakić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao