Obavijesti

News

Komentari 41

Mesić i Ivo otvorili obnovljenu kuću Ante Mike Tripala u Sinju

Mesić i Ivo otvorili obnovljenu kuću Ante Mike Tripala u Sinju
5

Josipović je komentirao dolazak Džakule u Knin na proslavu Oluje. Rekao je kako to znači da je srpska manjina, prihvatila Oluju kao pobjedu Hrvatske i demokracije

VIDEO

Splitski poduzetnik Branko Roglić kupio je i preuredio kuću obitelji Tripalo u samom središtu Sinja. Na otvaranje su došli predsjednik Josipović, bivši predsjednik Mesić, Radimir Čačić, Vesna Pusić i mnogi drugi. Iako je ispred kuće postavljena bista Mike Tripala, zapravo se ne radi o kući legendarnog političara.

- A vidi ih što rade, stavili Mikinu bistu ispred tuđe kuće, govorili su mještani koji su nam potom objasnili o čemu se radi:

- Pa ovo nikad nije bila kuća Mike Tripala, već jednog njegovog daljnjeg rođaka, i to u trećem ili četvrtom koljenu. Mika Tripalo nikad vjerojatno nije ni bio unutra, njegova kuća je skroz na drugom mjestu, rekli su nam Sinjani.

Kako god bilo, Roglić je kupio derutnu kuću, luksuzno je preuredio i najvjerojatnije će je iznajmljivati. 

Ivo Josipović dobro se zabavljao gledajući prigodni program, a i kasnije u šetnji Sinjom. Popio je i pivo s građanima, a jedna "ekipa" zapjevala mu je pjesmu "Sveti Ivane od moga Trogira". Josipović je komentirao i glasine iz Srbije o eventualnom odbacivanju uzajamnih tužbi za genocid.

- Dogovor je uvijek moguć, ali najprije treba ispuniti preduvjete. Ako ostvarimo ciljeve zbog kojih ih tužimo onda tužba nema smisla, ali još nismo u toj fazi i ovoga trenutka je prerano o tome govoriti, rekao je Josipović koji je prokomentirao i dolazak Veljka Džakule na proslavu Oluje.

- Mislim da će svatko tko voli Hrvatsku na taj dolazak reagirati maksimalno pozitivno. S jedne strane to će značiti da je cjelokupno hrvatsko stanovništvo, pa i srpska manjina, prihvatila Oluju kao pobjedu Hrvatske i demokracije te prihvatila u konačnici Hrvatsku kao svoju domovinu. Mislim da taj dolazak treba pozdraviti. Nadam se da će i drugi čelnici srpske manjine smoći snage i mudrosti da dogodine dođu na proslavu. To naravno uključuje našu obavezu prema sugrađanima srpske nacionalnosti od kojih su mnogi bez svoje krivnje bili žrtve rata. Trebamo i njihovu žrtvu cijeniti, zaključio je predsjednik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...