Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Mesić odlikovao Radmana, Đikića, bend Kraljeve ulice

Mesić je u svom uredu između ostalih odlikovao i Ivana Đikića, Miroslava Radmana, Tomislava Antunovića, Kraljeve ulice, Ladislava Domotorfya

B. Ščitar/PIXSELL
Foto: B. Ščitar/PIXSELL
12 komentara

Znanstvenici Ivan Đikić, Miroslav Radman, Tomislav Antunović i Kraljevi ulice samo su neki od 40 građana koji su u Uredu predsjednika primili odlikovanja i povelje za osobni doprinos na područjima znanosti, gospodarstva, kulture, sporta. Predsjednik Stjepan Mesić zahvalio im je na doprinosima na područjima njihova djelovanja.
- Odlikovanja su različita, ali zajednička stvar svima vama su izvrsni rezultati koje ste postigli. Nadam se da će vam ova odlikovanja biti poticaj za daljnji rad - rekao je Mesić. Radman i Đikić odlikovani su Redom kneza Branimira s ogrlicom, koji zauzima šesto mjesto po važnosti i to zbog promicanja međunarodnog položaja i ugleda Hrvatske. Poduzetnik Antunović zbog zasluga u gospodarstvu odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića, a odlikovanje mu je čak dva puta sa odijela palo na pod. Ladislav Domotorfy iz ruku predsjednika Mesića primio je Povelju Republike Hrvatske. Nakon predsjednika, nazočnima se obratio sam Radman i priznao kako je uzbuđen i kako mu fale roditelji.
- Bilo bi neumjesno da se obratim u ime svih ljudi. Ali, nama koji smo u inozemstvu i često se osjećamo izolirano, ovo odlikovanje znači još više. Nadam se da ovo neće smiriti duhove, već da ćemo nastaviti stvarati - rekao je Radman i zaključio da je osobito ponosan što je odlikovanje dobio upravo iz ruku predsjednika.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message