Obavijesti

News

Komentari 90

Meso namjeravali uništiti, ali su inspekciji to prešutjeli?

Meso namjeravali uništiti, ali su inspekciji to prešutjeli?
1

Zamrznuli tone mese: Vlasnik tvrtke Petason kaže da su 42 tone neispravnog mesa planirali spaliti, no kad je stigla inspekcija, pustili su je da ga sami traže

VIDEO

Veterinarska je inspekcija u solinskoj tvrtki Petason pronašla čak 42 tone mesa kojem je istekao rok trajanja kao i mesa čija se zemlja podrijetla ne može utvrditi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

Iako vlasnik tvrtke Zdravko Plazonić tvrdi da je riječ o mesu koje je bilo predviđeno za uništenje a ne za daljnju prodaju, on to inspektorima, izgleda, nije rekao kad su mu pokucali na vrata, nego su oni meso u hladnjačama sami našli. Do 24. studenoga, kad su inspekciju završili i rezultate proslijedili Ministarstvu poljoprivrede, inspektori su u Petasonu proveli šest radnih dana.

- Odrađen je ogroman posao koji građani ne mogu ni zamisliti. Da bi inspekcija pronašla 40 tona starog mesa i mesa bez podrijetla, trebalo je pregledati barem četiri puta veće količine na skladištu - rekao je Zdenko Pecirep, čelnik Sindikata veterinara. U Petasonu dodaju i kako meso nisu odmah prevozili u sesvetsku tvrtku Agroproteinka, gdje se meso spaljuje, zato što su čekali da se sakupi dovoljna količina mesa za spaljivanje kako bi im transport bio ekonomičan i opravdan.

- Riječ je o tzv. mesu iz rasjeka, odnosno svinjskim glavama, nogicama, kožicama, svinjskoj masnoći i rebrima. Sve je bilo zamrznuto i znali smo da su rokovi prošli - stoji u priopćenju solinske tvrtke Petason, iz koje napominju da su oni tvrtka s 30-godišnjom tradicijom te da se 98 posto njihove distribucije temelji na svježemu mesu. Također tvrde da je istina kako je riječ o mesu čiji je rok trajanja istekao, no u priopćenju nigdje ne spominju meso čija se zemlja podrijetla ne može ustanoviti, a takvog je mesa tijekom nadzora nađeno nešto više od osam tona, od ukupno nađene 42 tone.

- Duboko zamrznuto ‘meso iz rasjeka’ nikad nije bilo predmet distribucije trgovinama, trgovačkim lancima ili mesnicama niti su u tom smislu dio naše ponude. To mogu potvrditi trgovci, a mi možemo i dokazati - priopćili su dalje iz Petasona te istaknuli kako njihovo meso predviđeno za prodaju prolazi sve rigorozne kontrole i potpuno je ispravno. Inspekcija je sve neispravno meso izuzela, a o trošku tvrtke ono se mora uništiti, odnosno spaliti.    

Povukli krilca i mljeveno 

U mesnici Ravlić u subotu su iz prodaje povukli pileća krilca Perutnine Ptuj jer sadrže salmonelu i Escherichiju coli. U trgovinama Boso povukli su zamrznuto mljeveno miješano meso iz Poljske koje distribuira Stanić d.o.o. i zamrznuto mljeveno pileće meso distributera BEST FOOD SC Poland zbog salmonele.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina