News

Komentari 6

Meštrović: Za presađivanje jedne fafarikule ode 50.000 kuna, spavaju li u hotelu?

Meštrović: Za presađivanje jedne fafarikule ode 50.000 kuna, spavaju li u hotelu?

Enio Meštrović na današnjem vijeću Grada Zadra iznio je mnoge kritike i pitanja vezana uz prometnu infrastrukturu, ali i ostao zgrožene na što se troše velike svote novca

Enio Meštrović iza sebe ima jednu izrazito zanimljivu gradonačelničku kampanju. Iako nije došao na mjesto gradonačelnika, prema glasovima građana dobio je stolicu u gradskom vijeću Grada Zadra. Po samom ulasku u Vijeće obećao se zalagati za Zadar i sve Zadrane. 

Na Aktualnom satu Gradskog vijeća Zadra Enio Meštrović postavio je nekoliko pitanja, javlja Zadarski.hr.

-Tko dopušta i kontrolira betonizaciju po gradu bez imalo zelenih površina? Zgrada ispod crkve na Belafuži nema nikakve infrastrukturne uvjete i tamo će biti izgrađeno 150 stanova bez da zgrada ima odgovarajući izlaz na cestu. Čemu otpor prema kružnim tokovima i forsiranje semafora, a po cijeloj obilaznici su čepovi, da gužve iz pravca Petrčana ne spominjem. Komu se pogoduje? I tko to naplaćuje 50.000 kuna za izvaditi jednu fafarikulu? Pa za te novce se može izvaditi 300 godina stara maslina iz Luna. Znate li koliko je 50.000 kuna? I di te fafarikule spavaju, u hotelu? Ne možete se razbacivati novcem građana Zadra - rekao je Enio Meštrović.

Pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap dao mu je odgovor  mu da se kružni tokovi grade gdje god se mogu graditi. Istaknuo je kako je u posljednje četiri godine izgrađeno 4-5 kružnih tokova tamo gdje je Grad bio investitor.

Što se „preseljenja fafarikula tiče”, Kasap je naveo da je riječ o 50.000 kuna za trošak presađivanja i brige o presađenom stablu. Spomenuo je i trošak vađenje, dizanje i sadnja između koji je između 7 i 10.000 kuna. Napomenuo je u svom govoru kako će svi detaljni troškovi biti dostavljeni vijećnicima, a priznao je da će zgrada na Belafuži imati prometnih problema s izlazom na cestu.

U raspravu se uključio i pročelnik Ante Ćurković objasnivši da se radi o posebnoj metodi za vađenje stabala, ali je to Grad Zadar obavio u okviru svojih financijskih mogućnosti s Nasadima odakle će doći precizna trošak za svako pojedinačno stablo.