News

Komentari 15

Sjednica gradskog vijeća u Zadru: Enio dolazi kao Ričard

Sjednica gradskog vijeća u Zadru: Enio dolazi kao Ričard

Nakon drugog kruga lokalnih izbora u Zadru pobjedu je odnio Branko Dukić. Eni Meštrović i njegov alterego Ričard na prvom krugu izbora osvojili su čak sedam mjesta u gradskoj skupštini

Nakon zanimljivih izbora u Zadru pobjedu je odnio Branko Dukić, ali hoće li vijeće biti konstituirano ponajviše ovisi o Eniu Meštroviću i njegovih sedam vijećnika koji su ključni za konstituiranje vijeća.

Po rezultatima izbora u Gradskom vijeću Zadra u sljedeće četiri godine bit će 11 kandidata s koalicijske liste HDZ-a, osam mjesta SDP, Nezavisna lista Enia Meštrovića sedam mjesta, dok je Most na ovim izborima prema glasovima birača osvojio samo jedno mjesto u gradskom vijeću.

Nakon svečane prisege netom prije prijedloga za predsjednika i potpredsjednika gradskog vijeća zatražena je stanka od deset minuta.

Pali su i prvi  prijedlozi za predsjednika Gradskog vijeća, nezavisna lista Enia Meštrovića predložila je Marka Vučetića, a SDP Danijela Radetu.

Odmah nakon prvih prijedloga, Dado Burčul iz HDZ-a zatražio je stanku.

Nakon stanke Dado Burčul je u ime kluba HDZ-a predložio svog kandidata za predsjednika Gradskog vijeća. Kao treći prijedlog istaknut je Bruno Milin koji vodi aktualnu sjednicu kao predsjedatelj.

Nakon što je nezavisna lista Enia Meštrovića predložila Marka Vučetića, Danijel Radeta povlači svoju kandidaturu i podržava Vučetića.

Vijećnici HDZ-a zatim opet traže stanku. HDZ je nakon stanke povukao prijedlog za Milina, te je ostao jedan kandidat za predsjednika Gradskog vijeća Marko Vučetić.

Marko Vučetić izabran je za predsjednika Gradskog vijeća s 15 glasova za, dok je 12 vijećnika koalicije HDZ-a bila suzdržana. Nije bilo glasova protiv.

- Zahvaljujem svima koji su me nenadano izabrali i koji su me nenadano predložili - kazao je Vučetić preuzimajući sjednicu

Dodao je da od danas kreće nova politička psihologija Gradskog vijeća u Zadru.

 

Uskoro opširnije..