News

Komentari 9

Metak ga je pogodio blizu srca: Život su mu spasili ovi novčići

Metak ga je pogodio blizu srca: Život su mu spasili ovi novčići

Nevjerojatno je to da su mu spasili život, ali zbog njih je i umalo nastradao. Upravo je zveckanje novčića Nijemcima otkrilo njegovu poziciju zbog čega su zapucali, priča praunuk vojnika...

Zvuči filmski, ali događa se i u stvarnom životu. Prije punih 100 godina, u rujnu 2014., nešto sitnih novaca spasilo je život belgijskom vojniku Optatisu Buyssensu. Nekoliko kovanica nosio je tada u gornjem džepu svoje jakne. 

U okršaju s njemačkim trupama u Belgiji pogodio ga je metak, ali ne u srce jer su ga kovanice uspjele zaustaviti. Optatisov praunuk Vincent Buyssens (28) novčiće i dalje čuva, a njihovu fotografiju objavio je na Redditu. 

- Ove kovanice zaustavile su metak i spasile život mom pradjedu u Prvom svjetskom ratu, napisao je. 

Vincent koji živi u Antwerpenu rekao je kako mu je novčiće zajedno s bilješkama i novinama iz doba rata poklonio otac, piše Daily Mail

- Nevjerojatno je to da su mu spasili život, ali zbog njih je i umalo nastradao. Upravo je zveckanje novčića u džepu Nijemcima otkrilo njegovu poziciju zbog čega su zapucali. Metak ga je pogodio, pao je na tlo, do njega je došao njemački vojnik i udario ga u glavu. Spasio se tako što se pretvarao da je mrtav. Kad je vojnik otišao, moj pradjed i još jedan njegov ranjeni suborac uspjeli su pobjeći, kaže Vincent. 

On kaže i da mu je u cijelu priču bilo teško povjerovati kad ju je čuo prije nekoliko godina. No, u istinitost se uvjerio kad je pročitao pradjedove bilješke.  

Najčitaniji članci