Obavijesti

News

Komentari 95

Međusobno se optužuju: Tko su nasilnici u HDZ-u i SDP-u?

Međusobno se optužuju: Tko su nasilnici u HDZ-u i SDP-u?
4

Nakon izbornih programa s obje strane, koje su u jednakoj mjeri iskritizirali politički i ekonomski analitičari, izgleda kako su borbu za birače sveli na najnižu razinu

VIDEO

Paleći svijeću povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama ispred sudnice u kojoj su 1999. ubijene sutkinja Ljiljana Hvalec, odvjetnica Hajra Prohić te Gordana Oraškić, Jadranka Kosor nije zaboravila na parlamentarne izbore do kojih ima još tri mjeseca.

- Ne smijemo dopustiti da nasilnici koje prepoznajemo, za koje imamo dokaze, budu na listama političkih stranaka - rekla je Kosor, no nije željela pojasniti na koga je mislila. Na premijerkinu izjavu reagirala je SDP-ova saborska zastupnica Mirela Holy.

- Puno saborskih zastupnika dobilo je veliki broj anonimnih informacija o osobama iz HDZ-a za koje se govori da su čak bili privedeni u policiju zbog obiteljskog nasilja. Ne želim imenovati jer je riječ o anonimnim dojavama, ali riječ je o jednoj osobi iz HDZ-a - rekla je Holy i razbuktala prljavu kampanjsku igru koja je ovaj put počela ranije no ikad. Nakon izbornih programa HDZ-a i Kukuriku koalicije, koje su u jednakoj mjeri iskritizirali politički i ekonomski analitičari, izgleda da su borbu za birače sveli na najnižu razinu. U obranu HDZ-a stala je velika premijerkina prijateljica i saborska zastupnica Đurđica Sumrak. 

- Nisam čula za nasilnike u našim redovima, ali sam čula za nasilnike u vrhu njihovih redova  - rekla je Sumrak za Dnevnik.hr, pa nastavila pojašnjavati: “Nažalost, o nasilju se priča bez imena i prezimena. Ono se ne događa samo u obiteljima s nižom stručnom spremom. Ono se najčešće događa u obiteljima s visokom stručnom spremom, intelektualnim obiteljima. Imam informacije s kojima nerado izlazim, njihov visoko pozicionirani predsjednik stranke navodno je isto sklon nasilju.” 

Na pitanje aludira li to na Zorana Milanovića, rekla je da neće o imenima. Inače, još 2007. kolale su priče kako šef SDP-a diže ruku na suprugu Sanju, no ona je to opovrgnula.

'Pročitala sam da me tuče i zgrozila sam se'

Epidemiologinja Sanja Milanović, supruga šefa SDP-a s kojim ima dva sina, o navodnom nasilju u svojoj obitelji govorila je za tjednik Extra. Rekla je da se zgrozila kad je pročitala da je muž tuče i da su je te laži jako povrijedile.

Milanović: Priče da sam nasilnik su terorizam

Prije četiri godine, kada su ga politički protivnici prvi put počeli napadati da je obiteljski nasilnik, Zoran Milanović je rekao da ne zna tko te priče lansira i montira.

- One su ‘činjenica’ i prije nego što ih novine objave. Na to gledam kao na oblik terorizma - rekao je tad šef SDP-a. Na jučerašnje insinuacije, iz SDP-a su kratko odgovorili  kako je to ”čisti sumrak HDZ-a “.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu