Obavijesti

News

Komentari 3

Mi ćemo i dalje biti glas obitelji nestalih i čvrsta potpora...

Mi ćemo i dalje biti glas obitelji nestalih i čvrsta potpora...

Zahvaljujući naporima nadležnih tijela RH, do danas je riješena sudbina većine evidentiranih nestalih osoba. Nažalost, još je 1806 neriješenih slučajeva iz Domovinskog rata.

VIDEO

Hvala vam za ovo što radite. Molim vas, samo pišite o našim nestalima, nemojte odustati. Zbog njih, zbog nas...

Ove mi je riječi uputila majka jednog hrvatskog branitelja za kojim očajnički traga od 1991. godine, kad mu se na ratištu gubi svaki trag. I te riječi sam u proteklih šest godina čula puno puta iz usta ostalih majki, sestara, kćeri i očeva ljudi koji se još vode nestalima od 1991. godine.

Upoznajući tu tihu, dostojanstvenu i samozatajnu skupinu ljudi, moje poštovanje prema njima bilo je sve veće. Shvatila sam da su ranjeni, tužni, razočarani, da su rastrgani između te nesretne 1991. i sadašnjeg vremena, i da od budućnosti žele samo odgovor na pitanje: "Gdje su naši najmiliji? Hoću li za života naći barem jednu kost da je položim u taj hladan grob i da znam da ovdje počiva u miru?".

Od završetka Domovinskog rata prošlo je 28 godina, a zahvaljujući naporima nadležnih tijela RH, do danas je riješena sudbina većine evidentiranih nestalih osoba. Nažalost, još je 1806 neriješenih slučajeva iz Domovinskog rata.

I dalje je to golema brojka. I dalje smo stava da svaka obitelj mora pronaći svoje najmilije i dostojno ih ukopati. I dalje ću, kao novinarka, uz podršku redakcije, pisati o nestalima u Domovinskom ratu. Ali samo ako obitelji to budu željele. Jer za ispričati te mučne trenutke i ogoljeti intimu treba hrabrosti, treba vremena i treba snage. Boli me što je u proteklih šest godina preminulo 13 mojih sugovornika. Boli me što su roditelji tih nestalih žena, djevojaka, djece i mladića sve stariji i sve nemoćniji. Boli me što i dalje, nakon toliko vremena, još postoji blokada informacija, iako svi znamo da se odgovori skrivaju u beogradskim arhivima.

Od nestalih ne smijemo odustati. Moramo napraviti sve da se taj svaki slučaj riješi. Mi smo i dalje spremni pomoći, biti glas obitelji nestalih i čvrsta potpora do trenutka dok ne nađu svoj mir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...