News

Komentari 14

'Mi smo spustili lopova koji je zaglavio na klimi u Zagrebu'

'Mi smo spustili lopova koji je zaglavio na klimi u Zagrebu'

Došli smo na intervenciju i vidjeli kako muškarac čuči na klimi. Podigli smo mu ljestve sastavljače i na zapovijed policije on se spustio, a oni su ga srdačno dočekali, ispričali su nam zagrebački vatrogasci

Probudila me strašna buka. Otišla sam pogledati kroz prozor i vidjela vatrogasce kako postavljanju ljestve. Stara sam i bilo me strah dalje gledati što se događa, govori nam gospođa koja stanuje blizu Gajeve ulice u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO

Tamo je u srijedu oko 4.30 ujutro provalnik zapeo na jedinici klima uređaja.

Zagrebački policajci morali su pozvati vatrogasce u pomoć.

'Nije radio probleme'

- Zvali su nas kolege iz policije kako im treba asistencija pri spašavanju osobe s vanjske jedinice klima uređaja. Na teren smo izašli nas trojica s malim tehničkim vozilom. Kad smo došli tamo naišli smo na muškarca koji čuči na klimi jedno pet metara od zemlje. Koristili smo ljestvu sastavljaču i na zapovijed policije muškarac se spustio dolje gdje su ga ‘srdačno’ dočekali - govori nam vatrogasac javne vatrogasne postaje Zagreb Josip Vađić i dodaje kako provalnik nije radio nikakve probleme.

Imao je vatrogasac Josip i čudnijih intervencija.

Poput one u kojoj ga je zvala gospođa radi papige koja se ne može spustiti sa stabla.

- Ali gospođo, ako se popnemo, papiga će odletjeti - pokušavao ju je uvjeriti.

Nije pomoglo. Krenuli su po papigu. Pogađate, odletjela je...

Zapeo u zgradi sa samo jednim stanarom

- Kad je riječ o intervencijama s ljudima ovo je ipak najbizarnija koju sam imao do sada. Od prve dojave pa do scene gdje gospodin čuči na klimi sve je bilo čudno - kaže nam Josip.

Lopov je najvjerojatnije pokušao pobjeći policiji i kroz prozor na prvom katu zgrade skočio na klima uređaj.

Uplašio se i ostao je čekati u nadi da ga nitko neće primijetiti. No nije mogao ni naprijed ni nazad, a u kratkom roku i policajci su ga otkrili. Mogao je samo čekati vatrogasce i spustiti se dolje. Nije računao kako više neće moći ni natrag ali ni dalje i tako je ostao čekati da po njega dođu vatrogasci.

Skoro sve zgrade u Gajevoj ulici zjape prazni, vlasnici su na odmorima i to pruža savršenu priliku provalnicima u ovo ljetno doba da kradu iz stanova. U zgradi u kojoj su zatekli lopova živi samo jedan stanar. 

Policijsku upravu zagrebačku zamolili smo da nam dostave brojke o tome koliko ima provala tijekom ljetnih mjeseci na području zagrebačke županije. Odgovorili su nam kako je u srpnju ove godine na cjelokupnom području PU zagrebačke 30,7 posto manje u donosu na srpanj 2018. godine te 23,9 posto manje u odnosu na lipanj prošle godine. 

Najčitaniji članci