Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Uragan ubio muškarca i dijete, tisuće domova je bez struje...

Najžešća oluja koja je pogodila Floridu u više od 80 godina, Michael je prelazeći središnju Georgiju oslabio na tropsku oluju, priopćio je u četvrtak američki Nacionalni centar za uragane (NHC)...

Joseph Howat clears a damaged fence by Hurricane Michael at his business in Panama City Beach
Foto: Jonathan Bachman/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
9 komentara

Uragan Michael odnio je prvu žrtvu na Floridi, dok je više od 400 tisuća privatnih domova i poslovnih prostora u saveznim američkim državama Florida, Georgia i Alabama ostalo bez struje nakon što je ta oluja u srijedu pogodila sjeverozapadno kopno Floride Panhandle.

Prema posljednjim informacijama, uragan je ukupno odnio barem 15 života, dvoje na Floridi, šestero u Hondurasu, četvero u Nikaragvi i troje u El Salvadoru. Od toga, dvoje djece.

Prva Michaelova žrtva je muškarac na kojega je palo drvo koje je propalo kroz krov njegove kuće na Floridi, potvrdila je glasnogovornica šerifa okruga Gadsen te savezne američke države a prenosi agencija Reuters.

Druga žrtva je dijete koje je poginulo u Georgiji. Iako detalji nisu poznati, pretpostavlja se da je nešto palo na kuću u kojoj se nalazilo.

Tvrtka Duke Energy Corp priopćila je da bi Michael mogao izazvati prekid opskrbe za između 100 i 200 tisuća njezinih klijenata na Floridi, procjenjujući da bi obnova infrastrukture mogla potrajati i dulje od tjedan dana.

"IZNIMNO JE OPASAN" Floridu udario uragan Michael: 'Dolazi nezamislivo uništenje'

Najžešća oluja koja je pogodila Floridu u više od 80 godina, Michael je prelazeći središnju Georgiju oslabio na tropsku oluju, priopćio je u četvrtak američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Trenutno lociran na oko 45 kilometara južno-jugozapadno od Macona u Georgiji, s vjetrovima maksimalne brzine 115 kilometara na sat, Michael bi do petka trebao postati posttropska ciklona.

Michael je pogodio američko kopno u srijedu ranije poslijepodne nedaleko Mexico Beacha, oko 32 kilometra jugoistočno od Panama Cityja u regiji Panhandle na Floridi, s vjetrovima brzine i do 249 kilometara na sat.

NOAA handout photo of Hurricane Michael seen in the Gulf of Mexico STIŽE URAGAN MICHAEL Florida u pripravnosti: 'Ovo je najrazornija oluja u desetljeću'

Oluja koja je iznenadila svojim naglim jačanjem nakon što je krenula prema sjeveru preko Meksičkog zaljeva, uzrokovala je odron tla u gradu Mexico Beach kao uragan četvrte kategorije na Saffir-Simpsonovoj ljestvici od pet stupnjeva.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message