Obavijesti

News

Komentari 4

Michelle nema plaću, novac će joj davati predsjednik

Michelle nema plaću, novac će joj davati predsjednik
6

Michelle kaže kako će se posvetiti odgoju djece iako će njih zapravo čuvati njena majka, koja će živjeti u Bijeloj kući. Michelle ima 80 pomoćnika

VIDEO

Odvjetnica Michelle Obama (44) potječe iz siromašne građanske obitelji. Završila je studij na prestižnom sveučilištu Harvard. Iako je u prvim intervjuima govorila kako smatra da joj nije mjesto u Bijeloj kući, poslije je ipak promijenila mišljenje. Vjeruje da će svojom novom ulogom pomoći vojnim obiteljima.
- Oni se s ratišta vrate kući i to ih čini sretnima, ali onda slijedi period adaptacije. Čim se adaptiraju, ponovno ih negdje pošalju i tako u krug - rekla je Michelle Obama. Smatra da ipak neće imati značajnog političkog utjecaja. Govorila je i da će se najviše posvetiti odgoju svojih kćeri, Malie i Sashe. Ona je prva crna domaćica Bijele kuće. Za svoj angažman ne prima plaću jer se smatra da titula Prve dame nije posao. Na feminističkim forumima na internetu pojavile su se grupe koje smatraju da ona treba postati prva plaćena Prva dama. Njen suprug ima godišnju plaću od oko 2,5 mil. kn. Dobila je na raspolaganje 80 članova osoblja Bijele kuće - od sobarica, čistačica, dekoratera, kuhara i cvjećara. Zajedno s njima svakodnevno će brinuti o uređenju novoga doma svoje obitelji. Dobila je i svoj ured s nekoliko članova kabineta u Zapadnom krilu Bijele kuće kako bi se mogla posvetiti novim dužnostima.
Na svim važnim primanjima ona otvara druženja, koktele i plesove u Bijeloj kući. Zbog mladosti pristanici je često uspoređuju s Jacqueline Kennedy, koja je bila vrlo omiljena, a ulogu Prve dame iskoristila je kako bi restaurirala povijesne umjetničke predmete u Bijeloj kući. Michelle Obama često je isticala da će njezin suprug biti izvrstan predsjednik.
Poznata je i po drugim iskrenim izjavama. Tako je rekla da njezin suprug hrče, ujutro je iznimno loše volje te da nije u stanju svoje čarape baciti u košaru za prljavo rublje.


ZLATNA HALJINA ZA CRVENI TEPIH
Michelle je za inauguraciju izabrala sjajnu pripijenu haljinu zlatne boje s odgovarajućim ogrtačem, kreaciju američke dizajnerice kubanskog podrijetla Isabel Toledo. Michelle je dosad bila poznata po tome da bira neočekivane modne dizajnere, iako su prve dame za inauguracije obično birale prepoznatljive boje, najčešće crvenu ili plavu. Modni kritičari već su procijenili da neuobičajeni izbor boje za haljinu Michelle Obame pokazuje i njezin optimizam i toplinu, a i odgovara njezinoj boji kože.

'BAKA SERVIS' POMAGAT ĆE PREDSJEDNIKU
Marian Robinson (72) majka je Michelle Obame. Bila je tajnica u banci. Udovica je, a o Barackovoj i Michellinoj djeci brinula se i lani dok su vodili predsjedničku kampanju. Vodila ih je u školu, na satove klavira i plesa, kupala ih je i uspavljivala. Malia (11) i Sasha (8) vrlo su vezane uz baku pa će se i ona s predsjedničkom obitelji useliti u Bijelu kuću. U nekoliko navrata isticala je da se ne slaže sa svim roditeljskim odlukama kćeri i zeta. Smeta joj, primjerice, što djevojčice moraju na spavanje u 20.30, a ona smatra da je to prerano. Nije zadovoljna ni s odlukom da djevojčice smiju gledati televiziju samo sat vremena na dan. Unatoč tome voli zeta i unuke te ih podržava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...