Obavijesti

News

Komentari 96

Mićo zvani Stop zbog prometa u zatvoru više od 3100 dana...

Mićo zvani Stop zbog prometa u zatvoru više od 3100 dana...
1

Mandić, koji u životu nije imao prometnu nesreću, najozbiljnije je 'zakucao' na vrata Guinnessove knjige rekorda, jer je do sada više od 8 i pol godina proveo u zatvoru zbog nepoštovanja prometne regulative

VIDEO

- Znam da nema opravdanja za to što vozi bez dozvole - rekla nam je Marija Mandić (60), supruga Miće Mandića (72) iz Malog Poganca kraj Koprivnice, koji je oborio sve državne rekorde u vožnji bez dozvole, zbog čega je u zatvorima proveo više od osam i pol godina.

Zbog 438. prekršaja Mićo je 22. srpnja završio u bjelovarskom zatvoru. Dobio je 10 dana zatvora. No u zatvor su mu stigle ranije presude pa će iza rešetaka ostati do kraja listopada. Naravno, ako ga ne sustigne neka nova presuda koja će odložiti njegov izlazak iz zatvora za još neko vrijeme.

8 i pol godina po zatvorima

Time je Mandić, koji u životu nije imao prometnu nesreću, najozbiljnije 'zakucao' na vrata Guinnessove knjige rekorda, jer je do sada više od osam i pol godina proveo u zatvoru zbog nepoštovanja prometne regulative. Njegova supruga kaže kako je Mićo po zatvorima više nego ratni zločinci ili ubojice, iako on nikad nikoga nije ozlijedio držeći volan.

No ipak Mićo konstantno krši zakone. Prije dvije godine je za Jutarnji list rekao kako je bio u zatvoru u Gospiću, Turopolju, Vukomercu, Lepoglavi, Lipovici, Sisku, Bjelovaru i Gradiški.

- Razbolio se gledajući tu nepravdu oko sebe pa je potjerao neki inat. Treba mu pomoći, a ne zatvarati ga - kaže njegova supruga ne vodeći računa da je u nizu prometnih prekršaja, koje je prouzročio, netko mogao i biti ozlijeđen. Dodaje i kako neki redovito voze totalno pijani, ali imaju prijatelje, rođake u policiji i nikome ništa.

- Skoro da će od ministra dobiti pohvalnicu, a Miću odmah trpaju u zatvor. On nema veza i vezica u policiji, a policajci ‘moraju’ ispuniti svoju kvotu, i tu je Mićo - sarkastična je Marija. Dodala je kako svi zbog toga trpe, a ponajviše obitelj jer žive skromno.

'Imaju ga na piku'

Zadnji put kad smo razgovarali s Mićom tvrdio nam je kako ga policajci imaju na 'piku' jer znaju da mu je prije 13 godina oduzeta vozačka te ga, čim ga vide za volanom, odmah privode na Prekršajni sud. Mićo je od 2005. bez vozačke. Supruga govori da je tad trebao ići na operaciju oka u koprivničku bolnicu, ali su ga zatekli bez dozvole te je umjesto na skidanju mrene završio u zatvoru.

Uporni Mićo Mandić Stop tjera po svojem, a suci svoje. Supruga se nada da će se napokon prestati inatiti.

Iako je Mićo Mandić Stop do sada zbog prometnih prekršaja koje je počinio najviše od svih Hrvata proveo u zatvorima, on je daleko od neslavnog rekorda po broju počinjenih prekršaja.

Rekorder po počinjenim prekršajima

Prema pisanju Glasa Slavonije, na tronu je stanovnik Semeljaca kraj Đakova. Njega je policija zaustavila čak 1124 puta i svaki put je dobio kaznu. Da cijela priča bude bizarnija, objavio je Glas Slavonije 2015., čovjek nikad u životu nije polagao vozački ispit. Najveći dio kazni, uz vožnju bez dozvole, odnosio mu se i na neregistrirano vozilo.

- Ni jednom nisam platio kaznu, pa neću ni sad. Odležat ću kaznu u zatvoru i malo se odmoriti - rekao je Darijo Petrović iz Darde 2013. nakon suludog i opasnog divljanja osječkim ulicama u kojem, nasreću, nitko nije stradao. Tad je bez vozačke i pijan, imao je 1,71 promil alkohola u krvi, neregistriranim automobilom pokušao pobjeći policiji. Jurio je 150 kilometara na sat, a potjera je završila nakon što se zabio u dvije kante za smeće. To mu je bio 302. prometni prekršaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"