Obavijesti

News

Komentari 29

Mijo Crnoja udovici Veselina Marinova mora vratiti garažu

Mijo Crnoja udovici Veselina Marinova mora vratiti garažu

Crnoja i Branka Marinov godinama su na sudu zbog garaže, koju je Marinov kupila, a Crnoja uzurpirao i više puta na nju stavljao lokot, tvrdeći da ju je zakonito kupila njegova majka

VIDEO

Mijo Crnoja, bivši ministar branitelja koji je ostao upamćen po tome što je kao mjesto boravišta naveo baraku u Samoboru, nakon višegodišnjeg povlačenja po sudu mora Branki Marinov, inače udovici ubijenog suradnika HIS-a Veselina Marinova, vratiti u posjed garažu od 16 kvadrata koju je uzurpirao, zavario i na nju stavio lokot. Riječ je o nepravomoćnoj presudi po kojoj Crnoja mora platiti i 12.425 kuna parničnog troška s kamatama, javlja Jutarnji list.

Sve je počelo sredinom 2010. godine kada je Branka Marinov sklopila kupoprodajni ugovor s Vladom Doljanom, vlasnikom garaže u Pavlekovoj 18 u Podsusedu u Zagrebu, a prema kojem je garaža kupljena za 12.000 kuna.

Međutim, Mijo Crnoja iz te garaže ne želi van, te tvrdi da garaža ide uz njegov stan. Naime, na sudu je ispričao da je garažu naslijedio od majke Mare, koja ju je zakonito stekla. Ona je od ŠKZ Žezlo 1998. godine kupila kojeg je Krunoslav Peterčić izgubio ovrhom. U kupoprodajnom ugovoru nije bilo navedeno da se uz stan kupuje garaža, a kako je Crnoja naveo u obrani, znalo se da garaža pripada stanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad je Peterčić umro, podnio sam zahtjev da se u GSKG-u prenese račun na moje ime te sam u travnju 2010. dobio rješenje da sam obveznik plaćanja naknade - rekao je Mijo Crnoja u svojoj obrani, nastavlja Jutarnji. 

No, Branka Marinov je od Doljana kupila garažu 2010. godine i on joj je dao ključ. Objasnila je da je Peterčić izgubio stan zbog kockanja, pa je stan pripao ŠKZ Žezlo, ali garaža, tvrdi, nije bila vezana uz stan.

Unatoč tomu, Crnoja je u više navrata stavljao lokot na garažu i Branki Marinov nije dozvolio njeno korištenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a