Obavijesti

News

Komentari 45

Bandić: Nisam nikog uvrijedio, neka se malo solidariziraju

Bandić: Nisam nikog uvrijedio, neka se malo solidariziraju
10

Bandić je rekao da neće odustati od socijalne politike te da je bezobrazno da oni koji imaju neće pomoći onima koji nemaju. Očekuje sjednicu kontrolnog odbora

VIDEO

Tijekom obilaska zagrebačkih gradilišta zagrebački gradonačelnik Bandić rekao je kako ne misli da je nekoga uvrijedio svojom izjavom da samo oni sa kvocijentom inteligencije manjim od 0,5 shvaćaju novi sistem plaćanja vrtića.

- Drsko je i bezobrazno takvo ponašanje od onih koji imaju da se ne solidariziraju s onima koji nemaju. Moja briga nisu oni koji imaju puno i dok sam ja gradonačelnik neću odustati od socijalne politike. Da se ponovno rodim, opet bih isto napravio. Očekujem da kontrolni odbor održi sjednicu - kazao je odrješito Bandić. Ponudio je i primjere izračuna financija u obitelji.

- Roditelji znaju što trebaju napraviti, dobili su pismo. Ja vas razumijem, vi ćete više platiti. Zamislite tri člana obitelji koji imaju ukupno 6000 kuna i oni neće ništa platiti vrtić, a oni koji imaju 24.000 kuna platit će vrtić 2000 kuna i koliko im ostane, još uvijek puno više nego onoj prvoj obitelji - računao je Bandić.

Podsjetimo, već nekoliko mjeseci traje prepirka između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i dijela zastupnika Gradske skupštine oko plaćanja vrtića. Gradonačelnik se zalaže za plaćanje u više kategorija ovisno o visini prihoda članova obitelji. Zastupnici SDP-a oglušuju se na tu odluku i poručuju roditeljima da vrtić plate po starom, odnosno 400 kuna vrtić i 200 kuna jaslice, a tako je odlučio i Odbor za kontrolu zagrebačke Gradske skupštine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...