News

Komentari 2

Milan Kujundžić: 'Nismo dobro planirali specijalizacije...'

Milan Kujundžić: 'Nismo dobro planirali specijalizacije...'

Kujundžić je izjavio kako će premostiti problem nedostatka ginekologa u Zadru no upozorio je kako to ne ide ''preko noći'' već specijalistu treba čekati pet godina, koliko traje specijalizacija

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je u utorak da će premostiti problem nedostatka ginekologa u Zadru.

- Ne samo u zadarskoj bolnici. Mi u brojnim županijama, odnosno u brojnim rodilištima prije pet, deset ili dvadeset godina nismo dobro planirali specijalizacije, a negdje se ljudi nisu javljali, rekao je Kujundžić novinarima uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan o problemu nedostatka ginekologa u Zadru. 

Naveo je kako sada u Zadru imaju problem ginekologije koji će premostiti kao što premoštavaju i druge.

Ministar zdravstva poručio je i da će se taj problem riješiti, ali je problem da to ne ide „preko noći” već specijalista treba čekati pet godina, koliko traje specijalizacija.

Po pisanju medija nekoliko tisuća žena u Zadru naprasno je ostalo bez ginekološke skrbi jer je u privatnike, a potom i u mirovinu otišlo dvoje liječnika, što je dovelo do 'sloma sustava primarne zdravstvene zaštite'. Iako iz HZZO-a uvjeravaju da se žene mogu upisati kod četiri ginekologa koja trenutačno ondje rade, ginekolozi tvrde da je ovakvo stanje neodrživo.

Najčitaniji članci