Obavijesti

News

Komentari 91

Ovo je Milankina kuća: 'Rekli su nam da vrijedi 2,5 mil. kn'

Ovo je Milankina kuća: 'Rekli su nam da vrijedi 2,5 mil. kn'
1

Bivša ministrica i SDP-ovka je prijavila da joj kuća u Zagrebu vrijedi 200.000 kuna pa se ispričala i rekla da je ispala jedna nula, a prijašnjih godina je prijavljivala da kuća vrijedi 300.000 eura

VIDEO

Ma to vam je neka pogreška u prepisivanjima. Stalno su neke procjene i ne mogu se složiti koliko to vrijedi. Jedan je rekao 2,5 milijuna, pa su nam se smijali da po toj cijeni ne možemo prodati. Kaže nam to majka saborske zastupnice Milanke Opačić koja nas je dočekala u njihovoj obiteljskoj kući u zagrebačkoj Dubravi. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Kuća Milanke Opačić 01:43

Bivša ministrica socijalne skrbi u SDP-ovoj vladi sad je saborska zastupnica stranke Milana Bandića. U imovinskoj kartici joj stoji prijavljeno da joj je kuća površine 134 kvadrata vrijedna tek 200.000 kuna.

Objava te informacije izazvala je zgražanje. Ali svih ranijih godina, od 2011. do 2016. godine, Opačić je prijavljivala u imovinskoj kartici vrijednost kuće od 300.000 eura.

Kujundžić tajio 1200 kvadrata zemljišta, stanova, apartmana
Kujundžić tajio 1200 kvadrata zemljišta, stanova,  apartmana

Opačić objašnjava da se sigurno dogodila pogreška. U 2016., kad je zadnji put prijavila imovinu, u imovinske kartice se unosi približna vrijednost isključivo u kunama. A oko 300.000 eura je približno dva milijuna kuna.

- Izgleda da je došlo do pogreške u prijepisu i da je jedna nula ispala. Sad sve provjeravam s povjerenstvom. Ja sam još 2002. godina podigla kredit, kupila zemljište i tu kuću sam izgradila. Nisam je kupila pa da znam točno koliko vrijedi. Trebala bi Porezna uprava dati neke okvire za procjenu. Vrijednost je sad vjerojatno bliže i 200.000 eura jer su takve cijene u tom udaljenom dijelu Zagreba. Prijavit ću i okućnicu u imovinsku karticu jer se ranije prijavljivala samo kuća. Nema tu nikakve želje za skrivanjem imovine, radi se o pogrešci - rekla nam je Opačić.

U zemljišnim knjigama je upisano ukupno 638 kvadrata zemljišta na kojemu su kuća i dvorište. Kredit od 60.000 eura je podigla na rok od 20 godina, a kad je prvi put prijavila kuću, navela je da je kupljena kreditom i iz plaće.

Prije nego što su znali za ovu pogrešku, susjedi s kojima smo razgovarali su bili iznenađeni da je saborska zastupnica tako nisko procijenila svoju nekretninu.

- Odmah ću joj dati 200.000 kuna ako je tako - kaže kroz smijeh jedan od njih.

Objasnio je da se kuće i ne prodaju po kvadratu nego kako se tko uspije dogovoriti, pa ističe primjer manje katnice koja je nedavno prodana za 70.000 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke