Obavijesti

News

Komentari 404

Milanović: Ako Linić ne smijeni Šegona, onda ću ja to učiniti!

Milanović: Ako Linić ne smijeni Šegona, onda ću ja to učiniti!
3

Ne bi se moglo dogoditi da ja dvije godine ne znam što radi moj pomoćnik. Ta osoba da je moj suradnik, više ne bi bila moj suradnik, rekao je premijer Milanović

VIDEO

Premijer Zoran Milanović rekao je kako očekuje od ministra financija Slavka Linića da nešto poduzme u vezi svog pomoćnika Branka Šegona. 

- Ako on to ne učini ja ću - kazao je Milanović gostujući u Dnevniku Nove TV.

Rekao je kako Šegon više neće biti pomoćnik ministra financija te da je to upozorenje svima za ubuduće. Dodao je i kako "u tog čovjeka više nema povjerenja".

- Radi se o čovjeku koji je iskoristio svoju poziciju da pomogne sebi, tako se nitko u našoj Vladi nije ponašao. Standardi su dosta visoki i to tako ne može ići - rekao je Milanović.

Na pitanje znači li to da je Šegon smijenjen, Milanović je kazao da će on biti smijenjen kada Vlada donese odluku, da to može biti sutra ili za tjedan dana, te da to mora provesti ministar. 

Na pitanje očekuje li odluku Povjerenstva za sukob interesa u vezi Šegona, premijer je rekao da nije Povjerenstvo to koje postavlja moralne standarde već Vlada.

- Ne bi se moglo dogoditi da ja dvije godine ne znam što radi moj pomoćnik. Ta osoba da je moj suradnik, više ne bi bila moj suradnik - rekao je. 

Dodao je kako ne očekuje da bi ministar Linić mogao otići sa Šegonom.

'Naši prethodnici nisu radili ništa, čekali su da izgube izbore'

Bilo je govora i tome zašto mjere koje je Linić danas izložio nisu došle ranije, odnosno zašto one nisu ugrađene u proračun prije mjesec dana. 

Milanović je rekao kako smo ušli u proceduru prekomjernog deficita te da je EK dala preporuke da se deficit smanji za 2,3 posto društvenog proizvoda ili skoro 7,5 milijardi kuna.

- Gledat ćemo da smanjimo na rashodovnoj strani jer je to važnije, ali opet ne da se zatučemo kako su to napravili u Grčkoj - rekao je i istaknuo da godinama trošimo previše.

Na pitanje nije li peti rebalans u dvije godine priznanje neuspjeha Vlade, premijer je odgovorio da nije i da će ih napraviti još deset ako treba. 

- Zemlja se zaduživala u godinama kada nismo bili, kao što je netko jednom rekao 'u banani', dakle, tada nismo bili u banani - krajem 2008. i početkom 2009., tada je trebalo povući ručnu. Međutim, išlo se u tri godine zaduživanja bez smanjivanja rashoda i to sada treba dovesti u balans - kazao je.

- Ova Vlada nešto radi. Naši prethodnici tri godine nisu  zaista radili ništa, čekali su da izgube izbore - zaključio je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 404
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...