News

Komentari 20

Milanović: Budite ambiciozni i trošite europski novac

Milanović: Budite ambiciozni i trošite europski novac

Kušao je dalmatinski pršut te nazdravio čašom vrgoračkog autohtonog trnka

Povodom Dana grada Vrgorca i patrona župe sv. Petra i Pavla svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz mnoge uzvanike, predstavnike susjednih gradova i općina, sjednici je u gradskom parku izgrađenom za vrijeme Austrougarske vlasti nazočio i prerdsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

U društvu gradonačelnika Mile Hercega predsjednik Milanović uživao je i u manifestaciji dalmatinskog pršuta i vina. U subotu u Vrgorcu predsjednik nije želio o vrućim političkim temama te ni u jednom trenutku nije spomenuo premijera Plenkovića.

Draže mu je bilo fotografirati se sa Vrgorčanima koji su mu poklonili reštaj domaćeg luka, onako u prolazu, jer predsjednik nije želio mimoići niti jedan izložbeni stol. Zaustavio se predsjednik Milanović pokraj stolova sa pršutom i domaćim vinom. Kušao je dalmatinski pršut te nazdravio čašom vrgoračkog autohtonog trnka.

Ovog vikenda Vrgorčani su ugostili i proizvođaće pršuta iz Portuga uz njihovog predsjednika parlamentarnog odbora za poljoprivredu i ribarstvo Portugalske Republike Pedra do Carmo. Za njihovim stolom predsjednik se uz to što je kušao portugalskih pršut star pet godina dobiven od mesa poznate crne portugalske svinje okušao i u rezanju ove delicije. Nije zaobišao ni stolove sa suhomesnatim proizvodima mesne industrije Pivac gdje nije mogao odoliti uštipcima koji su ga očito podsjetili na one iz njegovog sinjskog kraja

Najčitaniji članci