Obavijesti

News

Komentari 36

Promocija na HVU: Polaznici i obitelji na zvizdanu, a visoki uzvanici pod klimama - vani

Promocija na HVU: Polaznici i obitelji na zvizdanu, a visoki uzvanici pod klimama - vani
6

Predsjednik Zoran Milanović uručio je polaznicima HVU-a diplome, a nije mogao prešutjeti da on i ostali visoki uzvanici sjede pod šatorom, a polaznici i obitelji na suncu. A tek kad je vidio klime iza svojih leđa

VIDEO

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović još je jednoj generaciji polaznika Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" uručio zaslužene diplome, prve časničke činove, a oni najbolji među najboljima su dobili i posebne nagrade. I ovog puta bez ministra obrane Marija Banožića. On je istu promociju organizirao nekoliko dana ranije u Ministarstvu obzirom da ne ide na događanja na kojima je i Milanović jer mu je na istima zabranio obraćanja prisutnima. 

Njih 101 koji su završili vojnu izobrazbu ove 2021./2022. godine okupili se u vojarni Petar Zrinski. Program je počeo u 10 sati. Sunce je već tad upeklo i "tuklo" u glave polaznika koji su bili smješteni nasred velikog igrališta bez imalo hladovine. Beton pod nogama dodatno je isijavao vrućinu pod nogama. U sat i pol, koliko je promocija trajala, temperatura se popela i na preko 30 stupnjeva. Pod istim zvizdanom sjedile su i njihove obitelji među kojima su bili i roditelji, braća, sestre, djedovi, bake i mala djeca. Tek jedna gospođa se snašla i sakrila pod mali kišobran koji je rastvorila, a neki su se pokušali rashladiti mahanjem lepezama.

Nasuprot njih visoki uzvanici - pod šatorom. Osim što su ih organizatori s HVU-a zaštitili od sunčanice, još su im osigurali i hlađenje s leđa - 10-ak klima uređaja, koji su i ovlaživači zraka.  A gledajući ih tako pred sobom kako se prže, Milanović to nije mogao prešutjeti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Poštovane obitelji i prijatelji polaznika vojnih škola, poštovani polaznici, vi koji ste danas dobili priznanje i diplome za završeno školovanje, svi vi koji ovdje sjedite na plus 40 ovih dva ili sat vremena... to se u nekim vojskama radi drugačije pa ćemo nastojati da sljedeće godine budemo svi pod istim šatorom - istaknuo je u svom obraćanju u kojem im je poručio da i nakon završetka školovanja nastave raditi na sebi. 

- Nikada ne uzimajte stvari zdravo za gotovo, dok traje služba, poziv i profesija, uvijek treba razmišljati na način da se može bolje, da se može saznati više i u krajnjoj instanci učiniti za sebe i svoju karijeru više te u slučaju neželjene situacije da se svojoj zemlji u ratu i opasnosti može pomoći bolje. Danas i uvijek u povijesti, ali pogotovo danas, prevagu nosi onaj koji ima više i zna više. Nadišli ste sve izazove i time se kvalificirali u zrele osobe koje su sposobne nositi se s problemima suvremenih kriza i ratovanja - rekao je dodavši im kako ih vidi kao čuvare hrvatskih vojnih tradicija i vrijednosti iz Domovinskog rata.

- Nastavite učiti i profesionalno se razvijati i uvijek imajte na umu da nema bezizlaznih situacija ako ste jaki i razmišljate o plemenitim i uzvišenim ciljevima - poručio je, između ostalog, promoviranim polaznicima.

Na isto se osvrnuo i pred novinarima. 

- Ljudi tu stoje, ima djece, mislim da će to sljedeće godine biti riješeno ako HDZ da novac. A ako ne - naći ću ja privatnog sponzora - rekao je. 

Na opasku novinara kako se visoke uzvanike zbrinulo, Milanović je istaknuo kako je to tako oduvijek. 

- Nema tu zle namjere, naprosto inercija - rekao je, no do tada uopće nije uočio "rashladne zvijeri" koje su puhale hladan zrak u leđa posljednjem redu smještenih na toj zaštićenoj pozornici jer je on, dakako, sjedio u prvom redu. Kad su mu novinari ukazali na klime koje su mu stajale tada s bočne strane dok je davao izjavu, Milanović je bio zbunjen pa se počeo smijati.

 - Kaj? A ovo? A da, kako bezobrazno - komentirao je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!