Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
34 komentara

Milanović je zbog ćirilice napao Kolindu: Ona ne poštuje Ustav

Ustav i zakoni mogu ti se sviđati ili ne sviđati, ali dok su na snazi moraš ih poštivati, poručio je aktualnoj predsjednici njezin protukandidat, koji smatra da se u Vukovaru trebaju postaviti dvojezični natpisi

Foto: PIXSELL/Ured predsjednice RH
34 komentara

Ne želim razdvajanja ili sukobe među Hrvatima i Srbima, nego pozivam na strpljenje i obzir koji podrazumijeva prihvaćanje činjenice da Vukovar liječi svoje rane, rekla je u četvrtak Kolinda Grabar-Kitarović.

PREDSJEDNIK USTAVOG SUDA Penava je dužan slušati sud, ali nećemo u Vukovar slati policiju

Foto: Ured predsjednice RH

Aktualna predsjednica susrela se s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, s kojim je razgovarala o uvođenju dvojezičnih ploča.

- Vukovarci više od četvrt stoljeća trpe nepravdu nastalu neobjašnjivo sporim i neefikasnim djelovanjem institucija - ustvrdila je predsjednica, koja nije mogla komentirati odluku Ustavnog suda. 

GRABAR KITAROVIĆ: 'Penavin stav ne mogu nazvati nepoštivanjem odluke suda'

Svečana sjednica Gradskog vijeća Vukovara povodom Dana Grada | Autor: Davor Javorovic/PIXSELL Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

No njezin se stav oko (ne)uvođenja ćiriličnih ploča nije svidio protukandidatu Zoranu Milanoviću, koji se, sad već po navici, o svemu promptno oglašava na Facebooku.

- Kao što je ne tako davno pokazala razumijevanje za Orbanove nasrtaje na važne Hrvatske interese i Vučićeve ispade i laži, predsjednica Republike tako sada pokazuje i razumijevanje za nepoštivanje hrvatskog Ustava na koji je prisegnula - smatra Milanović.

Kao što je ne tako davno pokazala razumijevanje za Orbanove nasrtaje na važne Hrvatske interese i Vučićeve ispade i...

Objavljuje Zoran MilanovićČetvrtak, 18. srpnja 2019.

Ustvrdio je i kako Grabar-Kitarović 'pokazuje razumijevanje za nepravdu, netoleranciju i nečovječnost'.

- Statut Grada Vukovara, u koji su ugrađena prava manjina, donijela je HDZ-ova vlast u vrijeme kada su računali da ta ista prava manjine neće ni moći koristiti jer nisu dovoljno zastupljene u broju stanovnika Vukovara - napomenuo je predsjednički kandidat.

USTAVNI SUD ODLUČIO Srbi u Vukovaru imat će odsad veća prava na upotrebu ćirilice

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nakon što je popis stanovnika pokazao da su se stekli uvjeti za korištenje manjinskih prava koja su im ranije dana Statutom, smatra nekadašnji premijer, počelo je licemjerno osporavanje i uskraćivanje tih prava pozivanjem na prava i ugroženost većine, a što traje do danas.

- Ustav i zakoni mogu ti se sviđati ili ne sviđati, ali dok su na snazi moraš ih poštivati. U modernoj, otvorenoj i slobodarskoj Hrvatskoj za koju se borim poštivat će se sva prava i slobode svih njenih građana - zaključio je Milanović.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message